Goed voor jezelf zorgen, dat is wat sport voor me is en gezond eten ook. Maar lekker douchen met een zalige scrub, een bezoek aan de kapper of mijn teennagels lakken voor in mijn slippers zijn dat ook. Kleine liefdevolle daden die ik voor mezelf kan doen. Die ik net zo serieus neem als sporten. Precies daarom ben ik net als met hardloopschoenen en kleding altijd opzoek naar het lekkerste crèmetje of verzorgingsproducten en als het even kan schrijf ik daar een blogje over. Zoals nu over de Nivea Cellular Radiance lijn.

Toen ik een tijdje geleden een stukje schreef over mijn huid die er soms futloos uitziet en een crème die ik daarvoor probeerde, ontving ik via socialmedia kritiek. Ik kreeg te horen dat ‘een echte stoere vrouw daar niet mee bezig is’ of dat ‘ik me daar niet druk over moet maken’ en dat vind ik vreemd. Het feit dat ik sport, afzie en doorzet, is geen reden om me niet om mijn uiterlijk te bekommeren. Sterker nog, voor mij is mezelf verzorgen net zozeer onderdeel van zelfliefde als dat een rondje hardlopen het is.

Dat ik sport omdat het goed voor me is en het me gelukkig maakt en dat ik met snot op mijn wang keihard kan fietsen, heeft weinig te maken met wel of geen make-up. Ik hou van vrouwen die sterk zijn, zichzelf kunnen uitdagen, maar hun vrouwelijkheid ook volledig omhelzen.
Als sportvrouw ben ik inderdaad wel stoer en laat ik mijn uiterlijk tijdens het trainen helemaal los, maar daarbuiten ben ik op en top vrouw. Gebruik ik mooie producten, laat ik mijn haar verzorgen door de kapper én lak ik met plezier mijn nagels. Het idee dat stoere vrouwen niet met hun uiterlijk bezig zijn vind ik achterhaalt. Ik vind het fijn dat de energieke stralende vrouw die ik van binnen ben ook aan de buitenkant zichtbaar is.

 

1908206_10152885068221687_6136117077863707053_nBehoefte van mijn huid

En ik zal er niet over liegen: het valt me op dat ik (inmiddels 38) steeds wat ouder wordt, dat mijn huid en lichaam veranderen en dat ze een andere behoefte hebben dan toen ik 20 was. Dit negeren of stoppen met voor mezelf te zorgen vind ik niet stoer. Mijn proces van ouder worden en 35 plus zijn volledig beleven op een liefdevolle manier wel. Want het is nogal wat. Eens in de zoveel tijd verandert er ineens iets aan mijn uiterlijk. Dat is er dan één ochtend, nog een ochtend en de dag erna weer. Als het dan na twee weken nog niet weg is, weet ik het al: it is here to stay. En weet je wat? Soms is het confronterend. Ik voel me niet ouder, ik kan fysiek de wereld aan. Ik ben fit en sportief. Maar mijn uiterlijk is niet meer hetzelfde. Al moet ik zeggen dat ik mezelf echt wel prachtig vind.

Omdat ik verander en omdat mijn lijf andere behoeftes heeft, ben ik toch ook een beetje zoekende. De producten die ik vroeger op mijn huid smeerde doen de truc niet meer. Make-up van toen benadrukt sommige lijntjes en crème van toen is nu net niet voedend en verzorgend genoeg. Daarom probeer ik nu van alles uit. En schrijf ik daar zo nu en dan over. Op de eerlijke, maar ook nuchtere manier die ik als stoere sportvrouw ken.

De producten waar ik naar zoek, zijn:

makkelijk in gebruik (want praktisch en niet te veel gedoe)

verzorgend (want geen 20 meer)

zonbeschermend (want de nummer 1 oorzaak van huidveroudering)

egaliserend zonder echte make-up te zijn (want beginnende lijntjes)

fris (want dat ruikt zo lekker)

En deze keer heb ik gekozen om de Nivea Cellular Radiance lijn te proberen. Ik kocht de dagcrème, de nachtcrème en fluid. Deze lijn is zo gemaakt dat hij energie aan je huid geeft en deze helpt te stralen. Je begrijpt: dat wilde ik wel eens zien. En ik kan je zeggen deze producten zijn in één woord: fantastisch. Ze zijn niet te vet, maar geven wel een lichte glans en ik heb het idee dat ze het perfecte antwoord zijn op mijn vochtarme huid. Veel crèmes leggen een laagje op je gezicht en dat heb ik met deze lijn niet.

De nachtcrème die ik gebruik is een serum, daar houdt ik van, het is een krachtig maar niet te crème-achtig product. Het geeft me het gevoel dat mijn huid ‘s nachts kan ademen. De dagcrème is ook licht en heeft een beschermingsfactor. Dat vind ik belangrijk en helemaal omdat ik veel buiten ben. Vaak denken we pas in de zomer aan zonnebrand, maar voor je gezicht is het het hele jaar belangrijk. Daarom hebben goede crèmes standaard een beschermingsfactor. Dat is fijn want het smeert lekkerder uit dan zonnebrandcrème en prikt ook niet in je ogen.

 

8883041009694

Zonder make-up

Het fijnste product uit deze lijn is de fluid. Dit spul camoufleert oneffenheden en geeft een beetje kleur. In tegenstelling tot foundation gaat het niet in je lijntjes zitten én heeft het een beetje glans. Hierdoor lijkt het alsof je niet op hebt…. maar ondertussen. Eigenlijk is het zo’n ‘in één handomdraai een stuk frisser uiterlijk product’ en dat is erg fijn.
Ik denk dat het idee dat stoere sportvrouwen niet met hun uiterlijk bezig zijn is ontstaan doordat we er soms afgemat uit kunnen zien na een training. Van binnen knallen we van energie en we horen eigenlijk te stralen, maar aan de buitenkant hebben we een aftersport hoofd. Ik ben nuchter over mijn uiterlijk en hou van gemak na het sporten, maar een crème als deze lijkt volgens mij gemaakt te zijn voor sportvrouwen. Een tube van dit spul zit nu standaard in mijn sporttas. Perfect voor na het zwemmen. Want in één handomdraai zie ik er een stuk frisser en verzorgder uit. Ik vind het fijn om van buiten er net zo enrgiek en stralend uit te zien als dat ik me van binnen voel.

En weet je lieve stoere vrouwen, we veranderen, we worden ouder, maar tegelijkertijd zijn we stoerder en eigenwijzer dan ooit. Ik laat me nooit aanpraten dat ik niet zo met mijn uiterlijk bezig moet zijn. Wat ze op socialmedia ook zeggen. Ik vind mezelf een lekker wijf en zal het laten zien ook. Doen jullie met me mee?

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Rose,

    Ik ben het voor 200% met je eens dat een stoere vrouw niets te maken heeft met niet vrouwelijk zijn. Als ik kijk naar mezelf, ik ben militair geweest, heb primitief gesurvivald, veel gesport en gesjouwd, maar ben ook zeer regelmatig te zien in een leuk jurkje of rokje met mooie schoentjes en een lippenstift op. Stond gisteren nog op het dak stenen op het zeil te leggen van onze nieuwe keuken in wording en in de stromende regen te helpen bij het cement draaien voor het storten van de nieuwe keukenvloer. Maar na gedoucht te hebben stond ik toch weer in een echt vrouwelijk setje op een paar leuke schoentjes met een beetje make-up te koken voor mijn kroost. Ik hou ervan, ha ha.

    Mijn motto is: Laat iedereen maar kletsen, wanneer je zelf maar denkt dat je het goed doet ben je tenminste tevreden over jezelf en dat is het halve werk.

    Groetjes Roos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.