Maxime en Rose besloten vorige week te beginnen met Oil Pulling. Ze wilden zelf de ervaring hebben en zien of het inderdaad zo fantastisch is voor je lichaam. Want oil pulling beloofd nog al wat: witte tanden, betere gezondheid en een mooiere huid.

“Ik heb echt mijn best gedaan om een beetje knap op de foto te staan, maar mijn gezicht vertrok gewoon.” grinnikt Maxime terwijl ze de foto’s van haar eerste oil pulling sessie laat zien. De foto’s laten haar zien terwijl ze met een gek gezicht in de camera kijkt. Ze lijkt een beetje op een aapje terwijl ze anders toch best wel een mooie meid is. Als Maxime uitgelachen, gaat ze verder met vertellen. Ze heeft sesamolie gebruikt en vond dat ‘niet super lekker’ maar ze merkt wel dat twintig minuten spoelen toch lukt. Zolang ze er maar niet te bewust mee bezig is. Al duren de twintig minuten volgens haar wel wat lang, helemaal omdat je wangen er echt spierpijn van krijgen.“Zijn er echt mensen die dit hun hele leven doen?” vraagt ze verbaasd. En dat is niet zo vreemd.

Want hoewel oil pulling steeds meer mainstream wordt, past het niet echt in onze snelle levensstijl. Daarnaast is nooit echt bewezen hoe het komt dat het goed voor je is. Feitelijk zit je met je mond vol olie, omdat je gelooft dat je tanden er witter van worden en je lichaam gezonder en schoner.

Oil pulling: een Ayurvedische methode

Oil pulling is een eeuwenoude Ayurvedische methode om je mond te reinigen, maar vooral om je lichaam te detoxen. Het schijnt dat de bacteriën die tussen je tanden en je tandvlees in zitten niet bereikt worden door te poetsen en ook bacteriële mondspoelingen gaan ook aan deze bacteriën voorbij. Dus hoewel onze moderne tandpasta onze tanden witter maakt, plak kan verwijderen en zelfs gaatjes kan tegen gaan is de pasta niet in staat de bacteriën die de grootste bedreiging voor onze gezondheid zijn volledig op te ruimen. En wist je dat bacteriën uit de mond in je bloedstroom terecht kunnen komen en bloedpropjes kunnen veroorzaken? Boosdoener schijnt de streptococcus gordonii bacterie  te zijn, die standaard in je mond woont. Of Oil Pulling deze bacterie aanpakt weten we niet, maar het schijnt wel te helpen voor je mondgezondheid.

IMG_20140201_103945“Hee! Mijn tanden zijn witter!” roept Rose uit als ze voor de spiegel staat. Ze heeft net twintig minuten lang haar mond staan spoelen met olie en staat nu voor de spiegel met een gekke bek haar gebit te bekijken. Rose vergeet het nog wel eens ‘s morgens te doen. Want dat is het idee van oil pulling, je doet het aan het begin van de dag, vóórdat je gegeten hebt. Maar onder het mom van iets is beter dan niets doet Rose het ook wel overdag, als ze achter haar computer zit.

Rose gebruikt kokosolie en vind het eigenlijk best wel lekker. In het begin is het even wennen, want kokosolie is onder de 25 graden hard. Maar zodra ze het in haar mond doet smelt het. Het spoelen doet ze in tegenstelling tot Maxime heel bewust. In gedachten laat ze de olie langs elke tand en kies gaan en spoelt echt actief. Tijdens de eerste dagen merkte ze niets van de effecten van oil pulling, maar vanaf dag 4 voelt haar tandvlees gezonder en rustiger en ogen haar tanden witter. Maar of dat komt door de olie of door het zoute water waarmee ze achteraf haar mond spoelt? Dat weet Rose niet. Wel vind ze het stil zitten en alleen bezig met oil pulling wel een ontspannen moment op de dag.

Zowel Maxime als Rose besluiten door te gaan. Mochten ze nog bijzonderheden opmerken of nieuwe informatie over oil pulling hebben, lezen jullie het als eerste op de site.

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar  Bol.com,  Dille&KamilleFuturumshop Wiggle,  Decathlon,  CoolBlue, fonQ en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.