Het werkt tegen een slechte huid, ontgift je lichaam, je krijgt er wittere tanden van en je kan oil pulling heel goedkoop thuis aan de keukentafel doen. Wij hadden er nog nooit van gehoord, totdat een vriendinnetje erover begon. Ze volgt een Ayurvedische opleiding en heeft dat oil pulling zelf een keer geprobeerd. 

Oil pulling, of gewoon het trekken van olie is een oeroude methode die ervoor zorgt dat je tanden witter worden, ontstekingen in je mond verminderen en genezen, je darmen beter functioneren en je huid beter wordt. Maar het effect van oil pulling gaat verder. Voor je hele lijf voegt het wat toe. Om dat begrijpen vertellen we je eerst wat dat oil pulling eigenlijk is. Voor zover we dat kunnen, want eigenlijk snappen we er geen hout van.

Wat is oil pulling

De naam oil pulling slaat op het trekken en duwen van olie in je mond: olie trekken. Dat doe je door een eetlepel olie – bij voorkeur kokos olie, maar zonnebloem- en sesamolie mogen ook – in je mond te stoppen en deze in je mond rond te bewegen alsof je aan het spoelen bent. Je zorgt dat de olie overal komt en slaat geen plekje over. En dat houdt je 20 minuten vol. En daarna spuug je de olie uit.

Terwijl je de olie in je mond rond laat gaan, gebeuren er een aantal dingen. Allereerst wordt je stofwisseling geactiveerd. Dat gebeurd ook als je gewoon op je eten aan het kauwen. Je mond geeft speeksel af en de enzymen in het speeksel gaan aan de slag om het voedsel voor te bereiden voor je stofwisseling. Je hele systeem wordt op dat moment wakker, want het denkt aan het werk te moeten.

Daarnaast worden alle bacteriën die normaal gesproken via je mond in je systeem terecht komen nu samen met de olie uitgespuugd. Hierdoor kan je afweersysteem zich bezighouden met andere zaken in je lichaam.

Een beetje een vaag verhaal, maar veel mensen zweren bij oil pulling en doen het elke dag. Volgens hen gaan de resultaten van dit gebruik wel wat verder dan alleen wat wittere tanden. Het zou zelfs kwalen genezen zoals: trombose, eczeem, paradentose, allergieën, maagzweren, tandpijn, hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, spataderen, longziekten, diabetes, polio, tandvleesontsteking, stijve gewrichten, chronische infecties, slapeloosheid, maagzweren en bronchitis.

Onze ervaring met oil pulling

En dat vinden wij het proberen wel waard! Daarom gaan Maxime en Rose vanaf morgen elke ochtend in de weer met een eetlepel olie. En de effecten? Die gaan ze bijhouden, zodat we jullie over een tijdje kunnen vertellen of dat oil pulling echt wel te doen is. Want het klinkt leuk om je gezondheid, je huid en je tanden te verbeteren met slechts een beetje olie. Maar hoe tof is het als je haast hebt om ergens op tijd te zijn en je nog zeker 5 minuten moet staan spoelen met je olie in je mond. En hoe is het als je verkouden bent en je nauwelijks door je neus kan ademen?

Inmiddels hebben Maxime en Rose het daadwerkelijk geprobeerd. Lees hier over hun ervaringen met oil pulling zijn.

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar  Bol.com,  Dille&KamilleFuturumshop Wiggle,  Decathlon,  CoolBlue, fonQ en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
3 Comments
  1. Oh wat leuk dat jullie dit doen, dan hoef ik het niet zelf te proberen, benieuwd naar hoe het gaat, gaan jullie nog meer dingen testen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.