12 graden tijdens de jaarwisseling en nu ineens is het rond het vriespunt. Het water van de vijver in het park laat ‘s morgens al een dun laagje ijs zien. Of het nog winter gaat worden weten we niet. Wat we wel weten is dat Oostenwind funest is voor je huid. Daarom delen we onze favoriete, natuurlijke scrub die een droge winterhuid tegen gaat en ook nog eens zalig ruikt.

Het enige wat je nodig hebt zijn 4 natuurlijke ingrediënten uit je keuken: gemalen koffie, kokosolie, kokossuiker en kaneel.

Al deze ingrediënten doen iets voor je huid. Zo is de koffie rijk aan anti-oxidanten en is kokosolie het ultieme schoonheidsgoedje, want het verzorgt en is rijk aan vitaminen en mineralen. Precies wat je droge winterhuid nodig heeft. De kokossuiker werkt ook als scrub. Als je wil kan je ook gewone suiker gebruiken in een scrub, maar omdat we nu iets voor ons gezicht maken is een fijne suiker wel zo lekker. Het laatste ingrediënt – kaneel – heeft een antibacteriële werking en het helpt om de lijntjes op je gezicht te verfijnen.

Hoe maak je deze wonderscrub?

Voordat je een half kopje gemalen koffie, met een halve kop kokossuiker, dezelfde hoeveelheid kokosolie met een theelepel kaneel mengt, smelt je de kokosolie. Pas boven de 25 graden is het vloeibaar en als het vloeibaar is krijg je een goed mengsel met een lekkere textuur. Je kan kokosolie op verschillende manieren smelten. Zelfs in de magnetron, maar dat vinden wij niet zo bij het natuurlijke idee van deze scrub passen. Daarom kiezen wij voor au-bain-marie.
Stop je scrub in een lief potje, wat je goed af kan sluiten en zet het maar klaar in de badkamer. Heerlijk om mee wakker te worden. En je kan zelfs een hapje proefje, deze scrub ruikt en voelt niet alleen lekker, het is gewoon eetbaar. Al raden we het af om te veel te proeven, straks stuiter je de douche uit.

 

Zeg maar doei tegen je droge winterhuid & geniet!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.