no-ad splash zonnebrandproducten voor sporters

De lente komt er toch echt aan. Wat? Hij is er al, kijk maar om je heen. En met de lente, komt de zon. Tijd dus om je in te smeren. Onze Willeke schreef al een stukje over zonnebrandproducten voor sporters. Daarin vertelde ze dat sporters er goed aan doen speciale sportproducten te gebruiken. Deze sluiten de huid namelijk niet af en lopen niet uit door een beetje water of zweet.

Om voor eens en voor altijd zeker te weten welke zonnebrand we moeten gebruiken zijn we aan het testen geslagen. We hebben gekeken naar prijs, smeerbaarheid, bescherming, zweet en watervastheid, geur en uiterlijk. En vooral op dat laatste zijn we kritisch geweest. We geloven namelijk wel dat de crèmes die op de markt zijn zo goed beschermen als ze zeggen, maar in vredesnaam, waarom geven de meeste crèmes je zo’n glimmende kop? Of erger nog: een witte waas.

 

Onze favoriete zonnebrandproducten voor sporters

We hebben vier merken op een rijtje gezet die er voor ons uitspringen. Vier merken die we fijn vinden om te gebruiken tijdens het sporten:

 

1. Zonnebrand van NO-AD: water- en zweetvast

Deze crème smeert lekker, hij ruikt neutraal echt zo’n crème geur en trekt direct in. Als we hem op ons lijf smeren trekt hij direct in, maar op ons gezicht een stuk minder. Dan ontstaat er zo’n laagje waardoor onze huid er een stuk slechter uitziet. Maar tijdens het sporten blijft deze zonnebrand goed zitten. Ook als we met een rood aangelopen hoofd heel intensief trainen. De crème prikt niet in onze ogen, dat is fijn. Het valt op dat de crème een beetje een verzorgend effect lijkt te hebben. Dat is lekker. Vooral voor zo’n lage prijs.

NO-AD Splash SPF30 100ml | Drogisterij.net | Vanaf €3,99

 

2. Lancaster Sun Sport

In één woord: zalig! Deze zonnebrand lijkt wel een dagcrème. Hij ruikt lekker, smeert heel lekker en licht en geeft een zachte huid, zonder glimmend vetlaagje. Hij is zowel geschikt voor je lichaam als je gezicht. Gezien de prijs bewaren wij deze het liefst voor ons gezicht, anders kunnen we elke maand een nieuwe kopen en dat tikt na een beetje zomer toch wel aan.

Wat ons opvalt is dat deze crème – hoewel hij tijdens het sporten niet uitloopt – niet specifiek water en zweet vast genoemd wordt. De andere sportzonnebrand van Lancaster heeft dat wel. Daarbij is de bescherming voor ons wat aan de lage kant. De zonnebrand die wel zweet en watervast is heeft een hogere bescherming. Reden genoeg om die ook een keer te proberen. Want tijdens een duurtraining in de zon willen we juist ons gezicht beschermen. Zon is immers ook één van de oorzaken van een ouder wordende huid.

Lancaster Sun Sport | Douglas.nl | Vanaf €28,85

 

3. Z Blok

Het is jammer dat deze sunblock niet overal te koop is in Nederland. Wij kennen hem doordat Rose hem ooit een keer in haar handen gedrukt kreeg door een prof renner die het ook gebruikte tijdens meerdaagse koersen in de zomer. Het is niet de charmantste crème want hij laat een witte waas achter. Wel is hij enorm effectief. Loopt niet uit, prikt niet en beschermd echt lang. Z Blok is online te koop op de site van Zblok Sun .

Zblok Sun SPF 30 | water- en zweetvast | vanaf $9,99

 

4. Island Tribe

Dit merk komt uit Zuid-Afrika en is ontwikkeld vanuit de watersport. Je bent dus gegarandeerd van een water- en zweetproof zonnebrandproduct dat goede bescherming biedt en wel 4 tot 6u bescherming blijft bieden. Dit merk wordt daardoor wereldwijd door veel sporters gebruikt.
Wat we nog een enorm pluspunt vinden is dat dit merk werkt zonder het gebruik van schadelijke stoffen als parabenen, parfum en oxybenzone. Het is zo’n mooi product dat het daarom zeer geschikt is voor de gevoelige huid en zelfs aanbevolen wordt door de Cancer Counsil.

Island Tribe | water- en zweetvast | vrij van schadelijke stoffen | vanaf €3,95

 

Sporter, welke zonnebrand gebruik jij?

Zomaar vier zonnebrandproducten voor sporters die wij graag gebruiken. Hoe pakken wij het aan? We gebruiken de NO-AD voor ons lichaam als we gaan sporten, de Lancaster gebruiken we inmiddels op elke zonnige dag en de Z Blok gebruiken we tijdens duurtrainingen extra op ons gezicht.

De producten van Island Tribe gaan we aanschaffen als de andere op zijn. We zijn namelijk benieuwd, maar in de tussentijd ook gaan suppen. Wat is er dan beter dan een product wat vanuit de watersport ontwikkeld is.

 

Wat is jouw favoriete zonnebrandproduct?

X Willeke

stoere vrouwen sporten schoonheidsspecialiste

Heb je beauty of verzorgingsvragen die je aan Willeke wilt stellen? Dat kan door hieronder een berichtje achter te laten of door het contact formulier van de site te gebruiken. Lees ook haar andere beauty en verzorging blogs, ze staan boordevol tips!
www.zenbeautyzone.nl

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Duursport.nl, Douglas, de Body & FitshopDecathlon en Bol.com. Maar bijvoorbeeld ook voor linkjes naar Dille & KamillefonQCoolBlue en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.