strong sister obstakelrun

Ik denk terug aan de middelbare school. Gymlessen vond ik best OK en met een dosis humor en zelfspot sloeg ik mij er altijd wel doorheen. Als we dingen als team deden, was ik vaak de zwakste schakel. Althans zo voelde ik mij. Ik was wat dik, was niet snel. En ondanks het feit dat ik een prima spelinzicht had, miste ik vaak de ervaring.

Veel meiden in mijn klas zaten op turnen, hockey, volleybal en dat soort sporten. Sporten die geregeld terug kwamen in de gymlessen. Zelf deed ik aan kanoën wat toch een hele andere manier van sport was. Ik voelde mij soms knap onhandig als ik voor zo’n bok stond met bokspringen en er met geen mogelijkheid overheen kon komen.

 

Onhandig veertienjarig meisje

Stiekem vind ik sporten in teamverband nog altijd extra spannend. Hoe aardig en lief ik de teamgenoten ook vind, ik voel mij altijd onzeker worden bij de gedachte dat ik misschien wel weer die zwakste schakel zal gaan zijn. Ik voel mij dan weer dat veertienjarig meisje wat zich zo onhandig voelde voor de bok tijdens de gymles.
Wat doe je dan? 
Dan geef je jezelf op voor een obstakelrun in teamverband. Heel logisch want uitdagingen zijn er om aan te gaan. Mijn tweede obstakelrun dit jaar maar tevens ook de tweede van mijn hele leven. De eerste was begin dit jaar, de Strong Sister Run. Samen met mijn zus. (lees verder onder afbeelding)

in de touwen tijdens obstakelrun

De hoogste balk

Nu is het tijd voor de groenste obstakelrun in Deventer. Een route van 7 kilometer door een prachtig park met 25 obstakels. Samen met drie andere stoere vrouwen vormen we een team. Een team dat zo sterk is als de zwakste schakel. 

Een goede voorbereiding is het halve werk.
Tijdens een techniek obstakeltraining in voorbereiding op de obstakelrun liep ik tegen mezelf aan. Over balken heen klimmen, het lijkt zo gemakkelijk als je het andere ziet doen. Toen ik na een aantal balken bij de laatste wat hogere balk was aangekomen kwam ik er echt niet meer overheen.
Ondertussen was de rest van de groep klaar en voor mijn gevoel keken ze toe hoe het mij niet lukte. Ik deed mijn best maar was stiekem weer dat onzekere pubermeisje voor die bok die in haar hoofd al wist dat ze er nooit overheen ging komen. Ik kwam dus ook niet over deze balk heen en dit voelde rot. (lees verder onder afbeelding)

samen meedoen aan obstakelrun

Sterke zwakste schakel

Bij de obstakels die volgden, voelde ik een enorme bewijsdrang naar mezelf toe… Ik hing in de apenhang, klom over hoge netten en ik deed een poging tot bokspringen en ik kwam er over heen!!! 

Acceptatie van wat is. 
Misschien ben ik wel de zwakste schakel in het team tijdens de obstakelrun. Als ik het van mijn snelheid met hardlopen moet hebben dan ben ik dat zeker. Maar deze zwakste schakel is ondertussen helemaal niet meer zo zwak en mentaal ben ik zoveel sterker dan dat meisje wat onhandig voor die bok stond.

In dit team voel ik mij goed en doen we het echt samen. Ik zal nooit een snelle sprinter worden maar ik bezit wel de kracht om mezelf keer op keer te overwinnen. De kracht om uitdagingen niet meer uit de weg te gaan maar juist op te zoeken. En dit besef maakt mij onwijs krachtig.

Strong is Beautiful ketting

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.