Lekker buiten spelen in het bos

Met mountainbike buiten spelen in het bos

Met een paar nieuwe trail schoenen en een tweedehands mountainbike heeft onze Marieke dé ingrediënten om lekker te spelen in het bos. Als een kind zo blij testte ze haar nieuwe speeltjes en genoot ze van de frisse buitenlucht in de Haagse bossen.

Hoe fijn is het om met nieuwe speeltjes aan de gang te gaan? Ik houd er van. Als een kind in de snoepwinkel kocht ik een paar weken geleden trail schoenen bij de Mud Sweat Trail store in Zoetermeer. Mijn oudste zoon was mee, maar die vond het helemaal niet zo leuk. Ik wou daarom snel klaar zijn.

Gelukkig werd ik goed geholpen. Ik heb een stuk of drie merken gepast. Dan mocht ik daarmee op zo’n baantje rennen waar je voetafdruk werd weergegeven op een scherm. De aardige dame legde alles uit aan mij en mijn zoontje mocht ook een keer. Super cool!

 

Vrolijk renden we op en neer

Toen kwam het leukste! We mochten rennen op een baantje wat omhoog liep, met grote en kleine stenen, stijl stuk hout, en verschillende ondergronden. Mijn zoontje rende me er natuurlijk uit. Hij is negen en kan goed sprinten, zelfs op heuvels en keien. Angst kent hij ook niet. Dus vrolijk renden we op en neer. Ik totaal buiten adem en bezweet, maar wat was het leuk!

Na krap twintig minuten stonden we weer buiten. Ik koos voor de Salomon schoenen, waarvan de verkoopster zei dat ze beter klonken bij het rennen op de baan. Eerst had ik andere aan, die lekkerder zaten. Maar zij zei dat ik daar te plat op liep, wat ze kon horen omdat het teveel lawaai maakte. “Dat was niet goed”, zei ze. Oké, die Salomons dan maar.

Een paar weken later kocht ik een mountainbike via een SVS dame die haar fiets aanbood in de Facebook groep. Ik ging er voor naar Amersfoort, reed een testrondje en was verliefd! Weer een nieuw speeltje er bij!

 

Buiten spelen in de Haagse bossen

De volgende dag ging ik meteen fietsen met mijn jongste zoontje. Hij op de mountainbike van zijn broer. Samen crossen door de Haagse bossen. Heerlijk! We gingen niet echt door het bos, want in het Haagse Bos op zondag durfde ik met al die wandelaars niet zomaar van de fietspaden af te gaan. Maar wat een lol hadden we! Net als met het rennen, fietste mijn zoontje me er uit. Kinderen kunnen dat nou eenmaal heel goed. Ben ik alleen maar heel trots!

Afgelopen zondag had ik weinig tijd maar die speeltjes lonkten naar me… Dus op de fiets gesprongen met de trail schoenen aan. Als een dolle naar het Haagse Bos gefietst, mountainbike tegen een boom gezet bij een hoge heuvel in het bos. En ik die heuvel op allerlei manieren op en af rennen. Heerlijk! Ik maakte vrolijk wat foto’s en had zo enorm veel plezier. Wat was dit leuk! Mijn eigen bike-trail-bike.

 

Buiten adem, bezweet en vies

Na een minuut of tien moest ik weer terug. Op de terugweg naar huis geprobeerd hoe hard ik kon en durfde te fietsen in de stad. Met zo’n 27 kilometer per uur vloog ik door Den Haag. Vervolgens kwam ik niet moe, maar wel buiten adem, bezweet en vies van de modder thuis.

Lekker afdouchen en ‘s avonds nog even de fiets en schoenen schoonmaken. Ze moeten wel mooi blijven hoor, mijn speeltjes. Daarna mochten ze allemaal een dagje opdrogen in de hal bij de verwarming. En daarna gingen mijn speeltjes weer netjes in de kelder, naast de surfspeeltjes van mijn echtgenoot.

Het kind in me is blij, want ook als de nieuwigheid er af is, blijft buiten spelen met mooie spullen fijn!

Ben je ook zo dol op het bos? Check dan eens deze mooie trail routes!

Stoere Vrouwen Sporten Shop

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.