sportvrouw monique op zoek naar sportmotivatie

Wie helpt onze Monique aan een nieuwe sportieve uitdaging? Het mag iets zijn op de fiets, in het water, misschien wel een triathlon? En hoe leuk is het om samen die sportieve uitdaging aan te gaan! Want samen is alles leuker, toch?

In mijn hoofd klinkt het al een tijdje ‘ik kan het niet, ik kan het niet…’ Het bekende nummer van De Dijk. Vaak als ik aan het sporten ben komt ie in mij op. Hij verdwijnt ook weer snel. Toch lees ik de boodschap die dit nummer me misschien wel wil geven. Mis ik niet gewoon een sportieve uitdaging?

 

Trainen zonder doel

Ik kan namelijk echt niet trainen zonder doel. Ja, ik ga wel. Hardlopen omdat de herfst zijn intrede heeft gedaan. En ja, ik zit nog steeds op de racefiets en weer op de mtb. Zelfs de taxc heb ik al tevoorschijn gehaald. Om het lichaam ook nog eens echt sterk te maken, ben ik begonnen met Pilates. Poeh, das nog wel een dingetje.

Hoewel ik zelden met tegenzin ga en mijn motivatie echt niet uit mijn kleine teen hoef te halen, ontbreekt er iets. Nee, niet iets… een doel. Dat is wat ik mis. Niet keihard om te presteren, de beste/snelste te zijn. Iets waar ik naar toe wil. Het is een platgetreden woord, maar ik zoek het toch echt… een nieuwe sportuitdaging.

Bijna ieder jaar zoek ik iets anders en meestal komt er op een gegeven moment wel iets in me op, aan me voorbij, op mijn pad, waar ik vol voor wil gaan. Nu niet. Het is er niet en het komt niet. Ja, iets met fietsen en/of toch iets met zwemmen.

 

Teveel wensen of teveel keuze?

Een lange tocht, in Nederland? Misschien toch een bergrit ergens in een bergrijk Europees land. Het mag niet te veel dagen kosten. Moet eigenlijk in een weekend te proppen zijn. Niet te massaal. Voor de liefhebber, maar niet te competitief, relaxed sfeertje dus. Ik weet het. Mijn wensenlijstje is nogal lang en misschien is dat het probleem.

Of zit het probleem in het andere, ik kan niet kiezen. Ik wil best wel graag weer mee doen aan de vrouwentriathlon. Dat vond ik echt gaaf. Is trainen daarvoor te combineren met trainen voor een lange tocht? Kan ik dan deze winter nog borstcrawl leren voor die triathlon en ook door blijven fietsen? Met als einddoel die traithlon en een mooie tocht in 2018. Stiekem wil ik eigenlijk deze winter ook wel een paar loopjes doen van 5 tot 7.5 kilometer. Help ik wil te veel en ik kom er even niet uit.

 

Wie gaat de sportieve uitdaging aan?

Kan jij me helpen? Heb jij een advies of idee? Of ben jij degene die ook een uitdaging zoekt en met mij wil koersen op diezelfde uitdaging? Samen ergens naar toe en als het nodig is alleen trainen en af en toe samen. Hoe dan ook samen een richting op, een plan maken een stip in de agenda zetten? Een ding is zeker: uiteindelijk kan ik het, maar ‘ik kan het niet alleen’. Ga je mee?

Zoveel sporters zoveel voorkeuren. Waar Monique een sportieve uitdaging zoekt, vindt Kirsten juist haar balans in doelloos sporten. En Rose combineert het, maar merkt wel verschil in haar trainingsbenadering.

Stoere Vrouwen Sporten Shop

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.