Marieke houdt van hardlopen in de lente

Op dit moment sport Marieke weinig tot niet, haar gezondheid laat het even niet toe. Heeft ze mooi de tijd om met haar jongste naar het zwemles te gaan. Eigenlijk al jaren vaste prik, want haar oudste heeft ruim drie jaar over drie zwemdiploma’s gedaan.

Ik zit dus elke week in dat zwembad en ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het is natuurlijk super om te zien hoe je kind een nieuwe sport leert, maar stil zitten in een chlorig zwembad is niet mijn hobby. Maar ja, deze sport zou zelfs zijn leven kunnen redden. Wij zeilen en surfen regelmatig en onze vakanties gaan altijd naar oorden met veel water. Mijn jongens hebben dus ook al van jongs af een een zwemvest en daar liepen ze elke zomer in rond.

 

Ploeterend door het water

Wat een opluchting was het dat mijn oudste zijn A diploma na twee jaar haalde! Eindelijk was er een stukje angst weg bij mij. En wat was ik trots! Zit je met de hele familie meer dan een uur te kijken naar zo’n groepje aangeklede kinderen, die ploeterend door het water gaan met schoolslag, rugslag, borst en rugcrawl. Je ziet ze steeds vermoeider worden, want zwemmen met kleren aan is erg zwaar natuurlijk. Dan moeten ze nog springen en duiken in het water, onder een plank door zwemmen, drijven als een zeester en watertrappelen.

Al jaren zat ik langs dat zwembad op een ongemakkelijk bankje of in de naar frituurvet stinkende kantine achter het raam naar dat proces te kijken. Van zwemmen met allerlei kurkjes om zijn middel en zo’n schuimplankje, tot prachtige duiken en onderwaterzwemmen.

 

Blauw en onderkoeld

Toen hij begon, zonk hij zowat en kwam hij standaard blauw en onderkoeld uit het bad. Hij was pas vier en een half en had absoluut geen vet op zijn lijfje. In overleg met de zwemleraar besloten dat hij voorlopig even met een surfpak of shorty mocht zwemmen. Toen het diploma dichterbij kwam ging hij over op zonder en later met kleding. Wat een overwinning!

Meteen door voor B en nu mocht ook zijn kleine broertje mee op zwemles voor A. Samen gingen ze met behoorlijk veel lol elke week naar de les. Voor mij als mama best een klus, want met z’n allen op de fiets, tassen mee, in korte tijd in een bloedhete kleedkamer twee jongens in hun zwemkleren krijgen.

 

Spelen in het zwembad

Wat nog het meeste moeite kostte elke week was het uit het bad krijgen van de jongens. Ze mogen namelijk na de les van de meester altijd nog spelen in het zwembad. Nou, dat willen ze zeker wel! Dat mama dan wel naar huis wil, douchen, aankleden en nog moet koken. Dat is natuurlijk stom.

Inmiddels heb ik het mezelf makkelijker gemaakt door die vrijdagen niet moeilijk te doen over eten. We eten standaard pizza en sla na de zwemles. Papa bereidt dat thuis alvast voor, zodat we doodmoe aan kunnen schuiven als we thuis komen. Meestal kijken we samen nog een film. En gaan moe maar voldaan naar bed.

Aanstaande zondag is het weer zo ver, mijn jongste gaat op voor B. Super leuk natuurlijk! En wat ben ik trots op hem. Zelf ben ik geen goede zwemmer. Maar hij kan het! Dan ben ik graag weer een keer toeschouwer in plaats van zelf te sporten.

Als sportieve moeder wil je natuurlijk graag je kinderen inspireren. Dat deed ook onze Marije, die een mooi voorbeeld is voor haar dochters.

Mama Rent – TOP | TSHIRT | LONGSLEEVE – voorverkoop t/m 15 december

 

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.