Wat Rose voor mij betekent…

Het mooie van mijn werk voor Stoere Vrouwen Sporten is dat ik ook gewoon zonder overleg content online kan zetten. Meestal zijn het blogs of interviews die in samenspraak met Rose zijn ontstaan, maar dit keer heeft ze geen idee. Althans, niet over de inhoud. Wel dat ik ‘iets’ over haar ga schrijven. En dat wordt nog knap lastig want wat zij in mijn leven heeft veroorzaakt, is amper in een blog te vatten.

Anderhalf jaar geleden stuurde ik Rose een mailtje. Ik kende haar niet, had de site slechts een keer bezocht en las dat ze bloggers nodig had. Ervan overtuigd dat ik als fibromyalgiepatiënt en een journalistieke opleiding een toegevoegde waarde zou zijn, stuurde een mailtje. Al snel werd Stoere Vrouwen Sporten een hobby: ik schreef de ene naar de andere blog en interviewde interessante sportvrouwen. Op journalistiek vak hadden we elkaar al snel gevonden, op persoonlijk vlak was het wat ingewikkelder.

Rose zag mij worstelen. Ik bungelde op het randje van overspannenheid en wist niet meer welke kant ik op moest. Niet dat ik het zelf in de gaten had hoor, dat besef kwam pas later. Met alle geduld van de wereld liet Rose mij inzien wat ik deed en vooral hoe ik mezelf keer op keer geen dienst bewees. Ze had een zaadje bij me geplant en heel langzaam kwam dat zaadje tot bloei. “Wat wil je nou echt?” Die ene vraag van haar heeft me wakker geschud: ik wilde niet meer moe zijn en pijn hebben, ik wilde gewoon lekker sporten!

Dat was begin dit jaar, en mijn antwoord was het begin van wat zich het beste laat omschrijven als mijn eigen reality serie op de site. Met Rose als mijn trainer en coach startte mijn zoektocht naar een betere gezondheid. Therapeutisch interviewen noem ik het gekscherend, al die afspraken met deskundigen die stuk voor stuk een steentje hebben bijgedragen aan mijn zoektocht. In blogs en interviews maakte ik jullie deelgenoot van mijn ervaringen, maar het is slechts een klein deel van wat er werkelijk in mijn leven op z’n kop is gezet.

En juist voor het onzichtbare deel is Rose zonder overdrijven ontzettend waardevol. In alle eerlijkheid: zo’n traject is heftig in het kwadraat. Mijn emoties schieten soms alle kanten op, in een tempo dat ik me er niet altijd raad mee weet. Meestal typ ik dan een wazig berichtje naar Rose, die dan vrijwel direct belt. Omdat ze mijn coach is, omdat we samen in het diepe zijn gesprongen en zij me boven water houdt als ik het gevoel heb kopje onder te gaan. Omdat zij mij begrijpt, omdat zij niet veroordeelt. Omdat…

Inmiddels staan de tranen in m’n ogen. Het is bijna niet te doen om mijn dankbaarheid onder woorden te brengen. Natuurlijk omdat ik zoveel inspirerende mensen kan interviewen en mijn ervaringen kan delen met onze lezeressen. Maar vooral omdat ik het heel gaaf vind hoe Rose vanuit haar eigen ervaring en zonder oordeel mij leert hoe ik gezond en gelukkig in het leven kan staan. Fibromyalgie beheerst niet langer mijn leven. Wat ben ik ontzettend trots op wat wij al hebben bereikt en wat gun ik iedereen een trainer / coach zoals zij!

monique rotteveel online shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.