Hard fietsen op de mountainbike

En toen was daar het mailtje van Marjon: of ze mocht bloggen voor Stoere Vrouwen Sporten want ze kon wel een stok achter de deur gebruiken. Wij hebben heel hard gelachen om haar eerste blog. Zo herkenbaar!

Okay sporten dus. Eerste kerstdag beginnen. Vier dagen hield ik het vol: twee dagen een uur fietsen, twee dagen thuis springen, squads en die dingen, een half uur lang. Toen kwam er bezoek, meer regen en 1 januari steeds dichterbij. Dan zou ik beginnen, of de 2e dan. En met een beter plan, niet alleen op de mountainbike of thuis: maar een trimclub in het bos, dansen met Tillie mee, zwemmen, yoga en fietsen.

 

Vroeg uit de veren

Dus het werd de 2e. Ik activeerde het hele pakket: vroeg uit de veren, meditatie en yoga, hard aan de to-do-list werken, veel groente, solliciteren, aan de gang met de paarden, een uur lopen met de hond, een dankbaarheidsschriftje starten, jaja, dus alles. En het ging lekker!

‘s Avonds zwemmen op het menu. Het zwembad in Deventer, een eerste bezoek voor mij. Na afloop kon je gratis naar de sauna en ze hadden een systeem waarbij de snelle en langzame zwemmers allemaal goed uit de verf zouden komen. Het bijbehorende stroomschema op internet snapte ik niet, maar ik keek er naar uit. Tegen 8-en begon ik Tillie te manipuleren: “ga mee, goed voor je knie, jij hoeft alleen maar de sauna in, je stond er toch open voor, ik heb je tas al ingepakt.” “Je kunt het ook gewoon vragen hoor”, zei ze. Ook dat werkte niet.

Is spierpijn na sporten goed of slecht?

 

Gedoe in het zwembad

Dus op weg. Het zwembad behoorde tot een groot sportcomplex, zag er wat oud uit. Het saunaverhaal zat toch niet in de prijs. En er was meer gedoe. Kleedhokje wilde niet dicht, oorpluggen rolden weg, zonder sportfiguur het hokje uit lopen. Het was gelukkig uitgestorven. Het vooruitzicht van het in het water gaan, koud, kwam de hele dag af en toe voorbij. De douche zal ook wel niet zo warm zijn, bah.

Maar die is zo heet, ik druk steeds weer op de knop. Ik raak helemaal ontspannen, ik kan zo al weer naar huis. Ik verzamel moed en loop naar het bad. In het zwembad zijn de mensen. Hup 1 baantje en dan heb ik het al bijna weer warm. Het zwemsysteem is me zo 1, 2 ,3 niet duidelijk. Ik zie geen lijnen met ballen in het water. Meestal rechts in het zwembad gaat het wat harder, daar ga ik heen.

Zo kan je een echt goed zwempak voor banenzwemmen kopen

 

Zigzagzwemmen zonder regels

Ik begin mijn baan en al snel komt er iemand op mij afgezwommen die ik eerder helemaal niet zag. Ik heb geen andere keus dan te slalommen. Twee kletsende zwemsters bevinden zich ook in die zone. Tijdens het volgende baantje komen er drie borstcrawlers naast elkaar op me af. Nu word ik boos, waar is de beleefdheid?

Niemand hoort het, of reageert. Ik zwem mijn banen zigzaggend door alles heen. De tijd vliegt, het is zo opletten. Ik ga het helemaal waarderen. Er zijn geen regels, het wordt niet saai. Het is mountainbiken in plaats van racefietsen. Top zwembad! Eenmaal buiten zie ik mensen die gesport hebben. Een jogger komt langs. Ik voel me één met de sportende mens! Oh, wat fijner dan op de bank.

Doe mee met dit schema voor krachttraining die je thuis kan doen

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.