Vorig jaar kwam er een blog over mij online op stoere vrouwen sporten. Een blog over de transformatie van de vrouw met extreem overgewicht voor wie sporten een moeten was naar de vrouw die ik nu ben met gezond gewicht die echt geniet van sporten.

Er was een dag dat ik wist dat ik het roer om moest gooien. Als moeder van twee opgroeiende meiden ben je onbewust altijd een voorbeeld. De spiegel waarin zij een beeld zien hoe ze zelf kunnen worden. Ik wilde niet dat mijn meiden het beeld zouden zien van een moeder die altijd bezig is met haar overgewicht, een vrouw die altijd balans zoekt tussen zelfvertrouwen uitstralen en zich onzeker voelen. Iemand die zichzelf naar de sportschool sleept terwijl ze er geen bal aan vindt, de moeder voor wie de fietsbrug onderweg naar school al voor een knalrood hoofd en zweet over haar hele lijf zorgt.  Ik was deze stap verplicht naar mezelf maar ook naar mijn gezin. Die spiegel waarin ik mijzelf eens wilde zien zoals ik echt was, daar ging ik voor. (lees verder onder afbeelding)

 

hardloopmoeder tijdens ijsselloop deventer

Hulp zoeken en accepteren

Toegeven dat ik hulp nodig had met afvallen was een moeilijke stap. Ik had zelf die kilo’s eraan gekregen en nu zou ik ze er niet zelf weer af kunnen krijgen? Hulp zoeken voelde in mijn ogen zelfs als een zwakte, het tegendeel bleek waar te zijn.

Mijn hulpmiddel werd een maag verkleinende operatie maar de daadwerkelijke sleutel tot mijn eigen geluk werd de levensstijlverandering die ik wist door te voeren. De operatie hielp mij doordat ik weer een verzadigingsgevoel mocht ervaren maar de focus op voeden en bewegen zorgde ervoor dat ik gewoon zeker wist dat dit voor mij ging werken. Ondertussen zijn we bijna 2,5 jaar verder, 83 kilo lichter en al een hele periode stabiel qua gewicht. (lees verder onder afbeelding)

moeder en dochter doen mee aan de kidsrun van de ijsselloop

Sporten als onderdeel van je leven.

Niet meer sporten omdat het moet maar sporten omdat ik ervan geniet. Sporten omdat ik het waard ben en omdat ik fysiek en mentaal er zoveel baat bij heb. Omdat het verbindt en ik echt leuke mensen heb mogen ontmoeten door het sporten. Ik sport omdat het kan, omdat mijn lijf deze uitdaging met mij wil aangaan. Stapje voor stapje kom ik verder in mijn doelen, boek ik vooruitgang. Het gaat om grenzen verleggen maar ook grenzen verleggen. Ik sport omdat het mag!

Dan loop je met je stralende vijf jarige dochter door de straten van je woonplaats tijdens de IJsselloop. Zij kijkt naar mij en ik besef opeens dat ik blij ben met de spiegel die ik nu kan zijn.

 

Hardlooparmbandje met gekleurde kralen en hardloop bedel

Marije
Marije

Marije is naast een actieve sportieve vrouw vooral ook de moeder van twee sportieve meiden. Eentje in groep 8 en de ander nog in de onderbouw. Zelf kan ze door haar gezondheid even niet bootcampen of meedoen aan obstacle runs, maar de avonturen die ze met haar gezin beleeft, zijn keer op keer mooi materiaal voor prachtige columns. Marije draagt als fotograaf en blogger ook bij aan Kiind Magazine, stichting Early Birds en Kidseropuit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.