Trainer voor de Strong Sister Run

Zo rond de jaarwisseling vliegen de lijstjes je om de oren. Jaaroverzichten, checklists voor de meest geweldige feestdagen ever, de Top 2000 en nu ook Wieke’s lijstje. Want bij willen begint het.

Ik heb echt wel een aantal dingen die ik wil bereiken volgend jaar. Volgens Quest houd je goede voornemens beter vol als je ze deelt met anderen. Dus hier is ie dan, mijn lijstje voor 2017!

 

Sport en ritme

In januari 2016 ben ik via een cursus echt begonnen met hardlopen (op wat eigen geklungel na) en ik heb nog steeds geen ritme. Sporten is nog steeds geen onderdeel van mijn weekregime. Ik ga als ik even wat tijd heb of als ik mezelf van de bank kan slepen. Ik wil dus  met mezelf afspreken dat ik minimaal drie keer per week ga sporten. Twee keer doordeweeks en één keer in het weekend. Niet, omdat anderen vinden dat het moet. Niet, omdat ik zelf vind dat het moet. Ik wil het, omdat ik het wil. Ik haal plezier uit sporten en alles waar je plezier van hebt, moet je zo vaak mogelijk doen.

 

Variatie in mijn training

Ik noem hierboven bewust ‘sporten’ en niet ‘hardlopen’. Ik ben pas geblesseerd geweest en één van de mogelijke oorzaken was dat ik altijd hetzelfde rondje loop aan dezelfde kant van de weg. Daarnaast ben ik officieel in training voor het vierde punt van dit lijstje, en dat ga ik niet redden met alleen hardlopen. Ik zal daarnaast ook krachttraining moeten doen en op dit moment zie ik het nog niet zitten om drie keer per week hard te lopen en daarnaast nog wat anders te doen. Dat komt later wel. Dus voor nu neem ik me voor om de ene keer een rondje te hardlopen, de andere keer krachttraining te doen en weer een andere keer een paar tempoblokjes. En soms, als ik echt de smaak te pakken heb, dan combineer ik wat dingen.

 

IJsselloop

In mijn eigen woonplaats, het wonderschone Deventer, wordt elk jaar in april de IJsselloop georganiseerd. Dit jaar was ik daar al voor mijn werk en de sfeer is er zo leuk, dat ik heb besloten om in 2017 mee te doen. Niet te gek, gewoon de 5 km. Kan ik meteen kijken of dat een beetje goed gaat. Een soort graadmeter voor de Strong Sister Run dus.

 

De Strong Sister Run

In september is het zover; de Strong Sister Run. Ik heb al een shirt waar op staat dat ik ervoor train en ik heb me aangemeld voor het event op Facebook. En iedereen weet dat het dan echt officieel is. Ik moet dus aan de bak. Hardlopen, trainen, sterker worden en vooral…. alvast een leuke outfit uitzoeken. Bij voorkeur iets met roze. Maar even serieus, ik vind het wel spannend. Tot nu toe heb ik nog niet echt getraind en hardlopen ging ook niet lekker. Wat nou als ik er in september helemaal niet klaar voor ben? Of als ik denk dat ik het wel ben, en dan de finish niet haal? En wat nou…. als ik het gewoon doe en ontzettend veel plezier heb die dag? Dat gaat me sowieso lukken!

There, I said it!

Voor nu wens ik jullie allemaal een goed sportjaar en jullie horen in 2017 weer van me. En als jullie nog leuke trainingen weten, dan hoor ik het graag!

Wieke

 

Monique Rotteveel Activewear – Tropical – hardlooptight yogapants

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.