In onze zoektocht naar een nieuwe blogger hebben we besloten jullie hulp in te schakelen. Nadat we een oproep plaatsten waarin we vertelden dat we een nieuwe Stoere vrouw zochten, kregen we veel reacties binnen. Aan een aantal van de vrouwen die reageerden, vroegen we of ze een blogje te schrijven. In onze Blog-a-long zetten we deze blogs online en vragen we jullie – de lezeressen van de site – om te stemmen en ons te laten weten wie je als nieuwe blogger wilt. Vorige week plaatsten we al de blogs van Marieke, Petra en Maaike en vandaag is Marianne aan de beurt, ze stelt zich eerst even voor:

 

Hoi!

Mijn naam is Marianne ik ben 40 jaar en verloskundige met een ICT achtergrond. Maar vooral ben ik sinds januari 2014 beginnend hardloper en fanatiek sportschoolbezoeker. Ook ben ik gek op slapen, recepten uitproberen en hou ik van rondhangen en helemaal niets doen, maar dat mag ook wel als je zo lekker sport, toch? In maart deed ik mee met mijn eerste obstacle run, dat was de 12 km van de mudmasters en in mei heb ik 10 km hard gelopen bij LoopLeeuwarden. Beide afstanden waren veel te “enthousiast”, so to speak. Ik hoop je in mijn blogs een kijkje te geven in het leven van een veel sportende verloskundige met ietwat overgewicht die soms head first ergens induikt om daarvan later gelukkig toch veel te leren! Geniet van mijn blogje enne… stem op mij!

 

Mudmasters september 2014, Biddinghuizen

 

Vorige maand was het dan zover. Mudmasters Biddinghuizen. En wat heb ik ‘m zitten knijpen voor die tijd zeg…

Hoe het begon…

In maart 2014 deed ik met een groep van mijn sportschool voor het eerst mee aan Mudmasters. 12 kilometer en 20+ obstakels in de Haarlemmermeer. Ik was net twee maanden een beetje leuk begonnen met hardlopen, dus veel en ver kon ik nog niet. “Maar ach,” bedacht ik me, “er waren toch obstakels waarop wel even kon uitrusten van al het rennen?” Dus how hard could it be? En ik schreef me in.

Een drie weken voor de start was ik geblesseerd: een zweepslag. Sporten zat er even niet in, ik moest rusten. En met rust, ben je bij mij wel aan het verkeerde adres, toch heb ik deze keer voor de verandering braaf geluisterd en kon zodoende toch starten. Het was zonnig op de grote dag. 18 graden en ik had géén pijn aan mijn kuit. Maar elke andere spier voelde ik driedubbel. Ik vond het verschrikkelijk! Ik miste conditie, uithoudingsvermogen, spierkracht en op het laatst ook wilskracht.

Pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!

En toch… ik had het wel gedaan, alle obstakels geprobeerd, dat was een kick… Maar die drie dagen niet kunnen lopen van de spierpijn had ik best zonder willen doen, maar à la. Het voordeel van deze ervaring was dat ik wist wat mijn zwakke punten waren en hier kon ik dus aan werken! Ik zou toch weer een personal training traject ingaan en heb gezegd dat ik krachttraining wilde doen.

 

Ondertussen had ik mij al een paar maanden ingeschreven voor de 10K bij LoopLeeuwarden en was ik dus ook nog met hardlopen bezig. Die combinatie bleek een goede voorbereiding te zijn!

Op zaterdag 27 september was het lijf klaar voor de 6 km (rustig aan beginnen hè ;-), geestelijk pieste ik bijna in mijn broek van de zenuwen. Mijn doel was om het LEUK te hebben, om te genieten. Bij de gezamenlijke warming-up heb ik nog heel even gedacht “Zal ik weggaan?”.

 

Erg hè?

 

Toen het startschot klonk, de massa in beweging kwam en ik over de hooibalen zweefde begon ik het al leuker te vinden! Het eerste minimuurtje bezorgde me een enorme blauwe plek en ik genoot! Direct daarna het water in, heerlijk! Bij de Monkeybars kwam ik – niet gehinderd door voldoende armkracht – in het water terecht. En met een big smile er weer uit. Mijn run kon al niet meer stuk, hoe kort ie nog maar duurde.
Op een gegeven moment hoorde ik een kerel zeggen dat we er al 4 km op hadden zitten. Ik was echt teleurgesteld! Nu al bijna de 6 km gehad? Ik was vies, nat en genoot.

 

Mijn grootste overwinning bleek bij de Splash Jump. Van een meter of 4 het water in springen. Van een afstand lijkt dat erg weinig en toen ik ervoor stond dacht ik nog dat het een eitje zou zijn. Toen ik bovenaan stond en naar beneden keek wist ik wel beter:

“FFFFFFFUUUUUUUUUUUCCCCCCCCKKKKKKKKKKK, ik durruf niet!” ging het door mijn hoofd en eigenlijk ook mijn hele lijf. Ik kon dit niet doen. Wat nu? En ik stond te draaien en dralen. Om me heen gingen andere sporters door en ik had de rem er op. Ik kon hier toch niet blijven staan? Vanaf de zijkant riepen mensen me iets toe, dat waren crewleden die wisten dat ik een zetje nodig had. En het werkte… ik sprong! Vrijwillig!

 

En het klopt dat de tijd dan even stil staat, het was een erg lange seconde in mid-air. Mijn hoofd wist: “Komt wel goed”, mijn lijf dacht: “ik ga dooooooooooood”. De Great Walls zijn niet zo mijn ding kan ik je vertellen.

En de rest? Ach, de Piperunner is te doen als je eerst je benen boven krijgt en daarna de rest van ‘t lijf. En her en der wat tijgeren, rennen en klimmen en het electrocutielaantje – a.k.a. The Sizzler – door, heb ik ook vrijwillig gedaan. Ik heb één flinke klap gekregen en de rest was daarmee vergeleken kinderspel, nog een sprintje naar de finish et voilá! I did it!

 

Je begrijpt, die finishersbeer smaakte me als nooit tevoren en oh wat zat ik te glunderen van trots op mezelf. En ik was niet de enige: “Je begon als vrouw en werd steeds meer een vechter.” zei mijn man tegen me. Wat een mooi compliment.

 

Enkele dagen later heb ik 4 uur online in de wachtrij gehangen om me in te schrijven voor editie maart 2015. Nog één keer de 6 km, om het af te leren.

 

Liefs Marianne

 

Hoe je kan stemmen op jouw voorkeursblogger? Simpel, dat doe je door het blog te delen. Hieronder zie je de icoontjes van Twitter, Facebook, Pinterest en Google+ staan, als je daarop klikt kan je het blog delen. Maar door de link te kopieren in je socialmedia update en deze te delen kan je ook stemmen. Wij tellen op 1 december welke blogger de meeste shares heeft en vragen haar dan om voor ons te blijven bloggen. Wil je alle blogs nog even lezen? Dat kan, de blogs in onze Blog-a-long staan allemaal bij elkaar.

De tussenstand is nu:

Marieke: facebookshares 83 facebooklikes 19 en tweets 13
Petra: facebookshares 71 facebooklikes 9 en tweets 5
Maaike: facebookshares 104 facebooklikes 14 tweets 3 en googleplussen 3

4 Comments
  1. Leuk, een blog over sport, maar dan anders. Heel verfrissend. Ik kan niet wachten tot de blogjes over abseilen en bungee jumpen, OK, dat laatste is een grapje. Anyways, leuk, leuk!

  2. Dank je wel!
    Al trok ik lijkbleek weg bij het woord bungee-jumpen :-P. Geheel van mijn bucket list verdwenen sinds ik dacht dood te gaan bij een mini sprongetje van vier meter ‘t water in haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.