foto strong viking 2016Sinds Stoere Vrouwen Sporten in 2014 online is gegaan worden we enorm veel gelezen. We hebben maandelijks meer dan 80.000 unieke bezoekers, waarvan 90% vrouw is. Onze verhalen over sport en gezond leven worden veel gedeeld en onze online workouts in de Stoere Vrouwen Trainen Facebookgroep tellen meer dan 3000 deelneemsters. Stoere Vrouwen Sporten is een succes! En krijgt steeds meer en meer vrouwen in beweging!

Maar, wie zijn die Stoere Vrouwen Sporten eigenlijk?

Wij zijn een groepje sportvriendinnen die plezier in sport belangrijk vinden. We sporten niet om af te vallen of calorieën te verbranden, maar omdat we ervan genieten. Omdat we er blij van worden en er energie van krijgen. We sporten omdat we het gezellig vinden en omdat we eigenlijk niet zouden weten wat we met een leven zonder sport zouden moeten doen.

Wij kennen elkaar van dat sporten. We zaten samen op de fiets, rijdend door de modder en over singletrails. Liepen mee met de Rock and Run, Dam tot Dam en probeerden een triatlon. Bovenal hadden we plezier en leerden elkaar al sportend steeds beter kennen.

Op socialmedia delen we onze sportavonturen en geven elkaar tips. Over training, voeding, sportkleding en nog veel meer. Dat werkte voor ons. Totdat we ons afvroegen waarom er tussen al die magazines voor vrouwen er geen eentje is die over de dingen die wij leuk vinden gaat.

Daar moesten we wat aan doen.

Een sportieve site voor vrouwen met interviews, training, voeding, tips, blogs en leuke dingen. Soms technisch, maar niet altijd. Af en toe een beetje mutserig en andere keren weer ronduit stoer. En vooral niet over afvallen, diëten en calorieën. Wel over afzien, doorzetten, beleven, plezier, de menselijke ervaring en ons eigen verhaal.

IMG_20150508_153413

Rose Mentink

Het brein achter Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voorheen voor verschillende bladen zoals Runnersworld, Run2Day magazine, Fiets, Fietssport maar ook de Flair en het viel haar op dat de meeste sportbladen geen benul hebben als het op vrouwen aankomt. Eens per jaar komt er een vrouwennummer uit, met roze broekjes, zadels en schoenen en de rest van het jaar weten de meeste redacties niet wat ze met vrouwen aanmoeten. “Vrouwen en sport zijn wel iets meer dan roze zadels en veters.” vindt ze.

Naast schrijven voor de site is Rose ook hardlooptrainer voor loopgroepen en bedrijven en Rose spreekt voor groepen over sport. Ze deelt haar passie, kennis inzichten en vooral motivatie.

 

11024623_10200409471994763_6557225892372738776_n

Kirsten Vogd
De yogi van het stel, tenminste soort van, want Kirsten is geen yoga goeroe of zo, wel gaat ze wekelijks trouw naar haar lessen en leert daar steeds meer.  Kirsten schrijft wekelijks Yoga voor Dummies en interviewt sportvrouwen. Daarnaast heeft ze nog een talent: ze is de trafficmanager van de site en bewaart het overzicht wat Rose totaal niet heeft. Wil je graag bloggen voor onze site? Dan is Kirsten je vrouw, je kan haar bereiken door te mailen naar stoerevrouwensporten@hotmail.com

 

11059472_800000123424797_6867874559672786281_n

Astrid Geerts
Fietsmeisje, triatleet en mountainbikechick. Naast het schrijven van blogs, werkt ze samen met Rose aan een heel mooi fietsplan voor volgend jaar. Een spannend evenement voor fietsvrouwen wat we gaan organiseren. En kijk niet verbaasd op als ze deze winter besluit samen met jullie door de modder te willen fietsen.

 

Rose is de motor achter de site, zij zet de grote lijnen uit en is in gesprek met merken, sporters en bevriende organisaties. Naast haar stukken voor de site, werkt ze nu ook aan een Stoere Vrouwen Sporten boek, wat in februari uitkomt. Zonder de vrolijke energie en positieve inbreng van Rhodé, Astrid en Kirsten zou Rose dat niet kunnen doen. Samen komen ze op de beste ideeën en kunnen ze die goed uitvoeren.

 

Sportbloggers

Wij vertellen graag over sport en geloven dat persoonlijke verhalen krachtiger zijn dan afstandelijke artikelen. Precies om die reden schrijven we blogs en hebben we een aantal vaste bloggers. Die elk over hun eigen sportieve avonturen schrijven.

10429274_824524687578958_5667080444109251247_n

 

Rhodé Trip – Het buurmeisje van Rose – in staat om én te fietsen, te rennen, paard te rijden, te koken, tijd door te brengen met haar vriendje én te bloggen. Rhodé is onze alleskunner, alles wat ze probeert kan ze, behalve stilzitten. Op het moment is ze veel bezig met krachttraining en fitness, elke woensdag deelt ze een filmpje met een leuke workout.

 

Berber – triatleet – schrijft over haar uitdagingen, inzichten en deelt haar kennis, over trainingsleer bijvoorbeeld, maar ook over chocolade en slapen. heel belangrijk voor haar.

Ernestine – onze gadgetfreak en downhillster – tenminste tot voor kort, want nu heeft Ernie een racefiets. En ja natuurlijk de beste, van Trek. Ernie en gadgets zijn één, haar telefoon praat met haar sporthorloge, die met haar weegschaal praat. Het is wachten op een hebbeding die alles voor haar doet, tot die tijd test ze voor ons ‘dingen’ uit.

Bibi – ls ex-lid van het Nederlandse team synchroonzwemmen weet ze als geen ander hoe je lichaam verandert als je stopt met topsport. Het gedisciplineerde leven maakte plaats voor stapavonden, plezier maken, onbeperkt eten en drinken maar bovenal niet sporten. Voor Stoere Vrouwen schrijft zij hoe ze de balans weer terugbrengt in haar leven.

Martine – herstellende van een buikwandoperatie moet ze weer helemaal opnieuw beginnen met sporten. Haar eerste kilometers na de operatie liep ze zo langzaam, dat Strava het niet registreerde. Over haar motivatie, het gebrek eraan en alle vorderingen die ze maakt, schrijft Martine regelmatig in haar blogs.

Myra –  wil heel graag een marathon lopen. De lange trainingsuren in de voorbereiding weerhielden haar er steeds van. Totdat zij las over het fenomeen ‘sportrusten’: lopen op hartslag én je traint uitsluitend korte stukken. Op het lijf geschreven, zo denkt Myra. Wij zijn heel blij dat zij haar ervaringen met onze lezers wil delen.

 Natasja – onze expert op culinair gebied. Maar dan wel eentje die helemaal geen foodie is. Geef haar een willekeurig ingrediënt en ze maakt er iets gezonds van. En meestal is het ook nog eens super simpel. Want met een drukke baan, een man, twee kinderen en natuurlijk nog het sporten heeft ze weinig tijd. Net als de meesten van ons, en daarom zijn haar recepten perfect voor onze stoere vrouwen.

 

We hebben ook nog een serie leuke blogs van oud-bloggers, waaronder:

Maryvonne

Amber

Gastbloggers

We vinden het reuze leuk als je ook een bijdrage wilt leveren of je verhaal wilt vertellen. Zo nu en dan plaatsten we daarom ook gastblogs. Wil je een keer iets schrijven voor Stoere Vrouwen Sporten? Neem dan even contact met ons op. Past je verhaal bij onze site, dan plaatsen we het graag.

IMG_20131226_173206

Stoere Vrouwen?

Stoere Vrouwen Sporten, dat is nog al wat. Zeggen wij daarmee dat vrouwen die niet sporten per definitie niet stoer zijn?

Nee hoor.

Wel erkennen we hoe stoer de vrouwen zijn die keer op keer gaan sporten. Die trainen door de regen en wind. Die niet bang zijn voor een beetje zweet, maar soms wel voor een uitdaging en het dan toch proberen. Wij bewonderen vrouwen die dat doen.

En mannen ook hoor. Alleen denken wij niet dat wij nu de juiste personen zijn om voor hen een site te beginnen.

 

 

 

 

7 Comments
 1. Beste Rose en andere stoere vrouwen,

  Allereerst wil ik zeggen hoe groot fan ik ben van jullie website. Lekker genieten van het sporten, eerlijk en zonder magische dieeten, trucjes en sixpacks. Zo fijn!

  Ik heb een vraag. Ik loop al vele jaren hard, sommige tijden intensiever dan andere jaren. Helaas heb ik ook al meerdere blessures gehad. Ik ben de laatste tijd aan het verdiepen in de techniek van het hardlopen – voor het eerst – en ik lees veel over de voetlanding. Ik ben een haklandingloper (?) en wil graag leren om op mn middenvoet of voorvoet te landen. In de eerste plaats vanwege de blessures die ik altijd oploop bij intensiever trainen.
  Ik vraag mij nu af:
  Op dit moment ben ik aan het trainen voor mn voor de dam tot damloop in september. Kan het kwaad om nu te beginnen met het oefenen en trainen? Ik lees dat er veel tijd overheen gaat, aan hoeveel tijd moet ik ongeveer denken? Weken, maanden of jaren?
  En heb je misschien tips hoe hiermee te beginnen?

  Ik hoop dat je tijd hebt om te antwoorden. Alvast reuze bedankt! En ga vooral door met jullie fijne website!

  Groeten,

  Manon

  1. Hai Manon, dat is een lastige, maar wij zouden toch wachten tot na de damloop, dan heb je meteen een ooi leerdoel voor de winter. We zullen tegen die tijd wel weer eens een clinic organiseren

   x

 2. Hallo Dames,

  De Mudmaster foto van Pernelte zouden wij fantastisch vinden om te gebruiken op een banner voor sportstimulering voor de doelgroep.
  Ik werk als communicatie medewerker bij ‘S-PORT , een initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en heb met die foto een voorbeeld communicatie uiting gemaakt.

  Maar die foto is super! Ik zou willen vragen of ik die op de een of andere manier kan bemachtigen in hoge resolutie. (voor drukwerk.)
  Zijn er mogelijkheden? Alvast bedankt voor je reactie.

 3. Hallo dames,
  Misschien dubbel , maar er ging iets mis met verzenden.
  Ik zou graag voor een communicatie uiting de foto van Pernette ( Mudmaster) willen gebruiken.

  Ik ben communicatiemedewerker bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch en met ‘S-PORT voeren wij sportstimuleringsbeleid uit in de aandachtswijken.
  Die foto zou top zijn voor een banner voor die doelgroep.

  Alvast bedankt voor de moeite en reactie.

  Vriendelijke groet, Elise Rasenberg
  0652322034

Leave a Reply

Your email address will not be published.