Voor de Dam tot Damloop bracht Asics dit jaar voor de 2e keer een speciale editie van de GEL-Nimbus uit. De Nimbus is naast de Kayano één van de bekendste modellen van Asics. De vrouwen versie is dit jaar knalroze en is alleen te koop bij Run2Day. Rhodé loopt er sinds de Dam tot Dam op en deelt met ons wat ze tot nu toe van de schoen vindt:

 

“Ik ben aan het trainen voor mijn tweede halve marathon, die ga ik over anderhalve week lopen in Amsterdam. Ik wil mijn tijd verbeteren, maar ik loop ook omdat ik wil onderzoeken wat je allemaal nodig hebt voor zo’n halve marathon. Daarvoor kijk ik naar de training, voeding, verzorging en het materiaal. Inmiddels test ik al een waterzak, een compressiebroek en verschillende schoenen, waaronder de Asics Nimbus. Verder heb ik hier ook de Saucony Guide, Asics Noosa tri, Adidas Boost en de Mizuno Enigma staan. De vraag is voor mij nu vooral: met welke van deze schoenen ga ik mijn halve lopen? Over de Noosa en de Enigma heb ik al een stukje geschreven. Dat vind ik beide prima schoenen als zijn ze wel heel specifiek voor iets bedoelt. De Noosa is een traithlonschoen en voelt mij wat minimaal aan. De Enigma van Mizuno is een echte duurschoen die goed geschikt is voor lange trainingen. De Asics Nimbus wilde ik proberen omdat ik denk dat deze schoen wat meer allround is. Dus voor mijn lange trainingen, maar ook de intervallen die ik doe.

 

Wat mij als eerste opviel toen ik de Dam tot Dam editie van de Nimbus zag, was de felle kleur. Ideaal tijdens de donkere wintermaanden, want je kan er zelfs in het donker niet om heen. Asics besteedt altijd veel aandacht aan reflectie en bijna al hun schoenen zijn extra goed te zien in het donker. De wintermodellen van dit merk zijn in de lightshow uitvoering, valt daar wat licht op? Dan lijken je schoenen wel van ledlampjes te zijn gemaakt. De Dam tot Dam editie van de Nimbus heeft dit effect helaas niet, maar het gel in de zool van de schoen is wel glow in the dark!
De Damloop zit overal in de schoen verwerkt. Heel subtiel in kleine letters of op de binnenzool maar wel aanwezig. Ik houd daar wel van. Het is een net wat uniekere versie van een veel gebruikte schoen.
IMG_20140920_124137Ik heb de schoenen nu bij verschillende trainingen gebruikt. Voor een duurloop, een tempoloop en interval training en ik vind de Nimbus het meest tot zijn recht komen en het fijnst lopen tijdens mijn rustige lange duurlopen.
De schoen heeft redelijk wat vering of eigenlijk verende demping, maar geeft tegelijkertijd precies genoeg ondersteuning. De demping zorgt voor een bounce bij het afzetten maar ook voor een zachtere landing. Precies wat ik zoek voor mijn duurlopen. Ik heb dat wel nodig, want ik ben vooral als ik heel langzaam ga, geen hele lichtvoetige loper.
Uiteindelijk is de Nimbus wel echt een allround hardloopschoen die ik erin dacht te vinden. Hij is voor elk looponderdeel goed te gebruiken is. Ik kwam met deze schoen zelfs over de gladde bospaadjes goed uit de voeten. Ik denk dat het voor de gemiddelde recreatieve loper een goede aankoop is waar je goed mee uit de voeten kan. Zowel op de 5 als de 10 kilometer. Voor lopers zoals ik is het een goede trainingsschoen waar ik goed mijn kilometers op kan maken. Maar of ik ze in Amsterdam ga dragen? Dat weet ik nog niet, ik houd jullie op de hoogte!

 

Liefs Rhodé

 

p.s. Wie is er nog meer in Amsterdam? Tweet, Instagram of Facebook me een foto van je kleding en rugnummer, misschien komen we elkaar nog tegen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.