Niets is zo lekker als dat eerste ritje waarbij je de rijwind op je blote benen voelt.
Ook al is de tot nu extreem zachte winter winter nog niet voorbij veel fietsers krijgen ze al: de lente kriebels en het verlangen naar fietsen in een korte fietsbroek.
Maar het is nog lang niet zo ver. Om het verlangen naar de lente te stillen kunnen we daarom maar één ding doen.
En dat is …. shopppppen!
Wij hebben allemaal een favoriete dames fietsbroek en zetten er een paar op een rij.

p227_T_FI13_Lady_S5_4Tanja is een echt Assos-meisje.
Dit Zwitserse merk staat bekend om de goede zeem, maar ook om de hoge prijs.
Volgens de Assos gebruikers is deze de moeite waard, want die zeem is Echt Goed en de kwaliteit van de fietsbroek ook. Zo is de stof stevig, maar niet te strak. En ook het ontwerp is echt helemaal aangepast aan de fietshouding, waardoor je je broek tijdens het fietsen niet opmerkt. Pijpjes trekken niet op en je zeem schuurt ook niet.
Een beetje Assos broek kost wel meer dan 100 euro en gaat vaak zelfs richting de 200, maar de broeken zijn wel vernuftig. Zoals de dames bib-short (lees dames fietsbroek met bretels).  In plaats van twee banden die over je borsten schuren en niet blijven zitten heeft Assos één band die over het midden van je borst loopt. www.assos.com

roseIs zo’n Assos iets te prijzig, maar houdt je wel van een goede zeem? Dan is Blue on Bike je merk.
Dit kleine Nederlandse merk maakt heerlijke broeken van een zachte, sjiek ogende stof. De zemen lijken een beetje op die van Assos qua gevoel, maar hebben als voordeel dat ze verder doorlopen waardoor je geen schuurplekjes krijgt. En de looks van Blue on Bike zijn klassiek. Geen glimmend lycra met ingezette stukken in een contrasterende kleur. Nee, gewoon zwart en dat kleedt lekker af. Rose heeft haar Blue on Bike fietsbroek nu al een tijdje en het is één van haar lievelingsbroeken.
Extra leuk is dat het een heel toegankelijk merk is, bedacht door oud wielrenners die na jaren rondrijden in verschillende broeken wel wisten wat ze wilden van de perfecte fietsbroek.
www.blueonbike.nl
Deze fietsbroek kost 140 euro.

 

malojaZowel Tanja als Rose hebben ook een zwak voor leuke fietskleren. Als je zo vaak sport is het wel grappig om een keer iets hysterisch aan te trekken.
Maloja is een merk wat breekt met de standaard fietskleding. Dat komt omdat dit Duitse merk van oorsprong wintersportkleding maakte. In de fietswereld was Maloja eerst onder de mountainbikers populair, maar volgens ons is het een merk wat ook hartstikke leuk is voor fietsvrouwen die er net even anders uit willen zien.
Een voordeel van een Duits merk ten opzichte van al dat kleine Italiaanse spul is dat de maatvoering beter aansluit bij Hollandse heupen.
Ideaal voor vrouwen is de net wat kortere dames fietsbroek van Maloja. Hierdoor heb je zomers geen streepje wat onder je korte rokje uit komt. Dit broekje is van de collectie die nu te koop is. Komend seizoen komen er weer hele gave aan.
Wij hebben ze al gezien en hebben al een shoppinglijstje. www.maloja.de

IMG-20130902-WA0000Een broek die Rose dit jaar getest heeft voor een magazine is de Endura WMS Bibshort met plasrits.
Deze broek heeft bretels en is voorzien van een rits die over de achterkant van de broek loopt.
Als je moet plassen rits je hem open, doet de flap opzij, hurkt en plast.
Voor sommige vrouwen is deze broek ideaal, maar veel wedstrijdvrouwen moeten er om lachen. Bij het plassen houden zij gewoon even het pijpje van hun broek opzij terwijl ze naast hun fiets in de berm staan. Maak je een langere toertocht? Dan is de Endura broek wel prettig. Bij een tussenstop voor koffie en appeltaart is het wel zo handig dat je niet helemaal je shirt hoeft uit te trekken om de bretels van je broek van je schouders te halen. Deze broek kost rond de 90 euro.
www.endurasport.com

In welke broek fiets jij rond? Waarom ben je voor die gegaan?

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

6 Comments
  1. Zo’n blauwe broek is echt mooi! Ik baal altijd zo van die zwarte dingen en waarom fietskleding altijd zwart rood en wit is begrijp ii ook niet. En dan krijg je dameskleding staan er bloemtjes op. Ik ga mooi eens op zoek naar die broek en ben benieuwd wat jullie al gezien hebben, ga je daar nog iets over schrijven?

    Lies

  2. die zwarte van blue on bike, daar ben ik wel benieuwd naar al is die blauwe ook heel leuk, ik ben benieuwd hoe duur die is, misschien kan ik van het geld wat ik bespaar door geen assos te kopen wel twee andere broeken kopen 🙂

  3. Ik gebruik de fietsbroek met bib van Decathlon (wel de duurste, met blauwe zeem) die ik in de uitverkoop kocht voor 24,95. Voor dat geld zou je zeggen, is het onmogelijk iets redelijks te krijgen, maar ik ben er meer dan dik tevreden mee. In de zomer een fietstocht van 165 km gereden zonder graantje pijn in “die zone” en ik spin ook pijnloos marathons mee, dus in mijn ogen zeker geen slechte broek!

    Maar zodra ik op gewicht ben en niet meer van maat wissel, ga ik zeker eens een keer kijken naar een “echte fietsbroek”!

  4. Wie heeft een tip voor me? Ik ben op zoek naar een merk fietsbroek dat past bij mijn postuur: klein, smalle heupen, geen bibs, dus bepaald niet ‘hollands’ óf duits! Ik zou dus eigenlijk een herenbroek moeten kopen, maar ik heb wel een goede dameszeem nodig.
    Of bestaan er ook broeken waar je een losse zeem in kunt stoppen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.