Vanuit België kregen wij de vraag of wij de kleding van Mudchick wilden testen. Dit naar eigen zeggen elegante, vrouwelijke en praktische mountainbike merk is het idee van de 43-jarige sportieve Annick Van Campen en onderscheidt zich van andere merken door kleding die er niet eens zo fietserig uitziet. Onze Maryvonne fietst van ons op het moment het meest, dus zij was de aangewezen persoon om dit nieuwe merk eens uit te proberen. 

Maryvonne: “Zoals jullie weten is roze mijn kleur, mijn zwem, fiets en renkleding zoek ik er op uit en mijn fiets heb ik zojuist ook helemaal laten spuiten. Ik hou er van om er ook als ik sport leuk uit te zien. Als triatleet maak ik veel trainingsuren en dat doe ik dan liever niet in zomaar een kloffie.
Op het eerste gezicht schrok ik even van de witte mudchickbroek, maar de zeem zag er comfortabel uit. Niet te dik, maar wel padding op de juiste plek. En wat me meteen opvalt: de broek heeft geen elastiek bij je buik, maar een brede band. Dat is een pluspunt, elastiek voel je na wat uren op de fiets.

Bij het shirt valt mij meteen op dat er geen ritsje aan de voorkant zit. De stof is best dun. Een echt zomershirt! Er zitten drie zakjes op de achterkant van het shirt. Ik heb uitgetest wat er allemaal in past en dat is nog flink veel: een telefoon, rijbewijs en huissleutels in 1 zakje. Een banaan, reepje en een zakje met vijgen in een ander zakje. Een windbrekertje en mouwstukken in het laatste zakje.

Tijd voor de praktijk, hoe zit de kleding en is het fijn sporten als Mudchick op de racefiets? De broek zit qua maat perfect. De zeem zit inderdaad op de juiste plekken en op mijn fiets fiets ik er prima mee. Wel krijg ik wat kriebels van de anti-slip strook op de benen. Deze anti-slip zorgt er voor dat de pijpjes niet omhoog kruipen en is dus functioneel. Er zijn mensen die er niet van houden en ik ben er misschien wel eentje.

Het shirtje heb ik eerst niet aangehad buiten. Het weer was steeds te koud om in een shirtje te fietsen. Ook met een thermisch shirtje eronder, leek het mij te koud. Gelukkig was het vorige week ineens bloedje heet en kon ik er mee op pad. Ik moet zeggen dat het een echt zomershirt is. Het kraagje is ook gemaakt voor de zomerse tochten. Met een ritsje er in kun je het wat verder dicht doen, dat vind ik prettiger. Ik kan mij voorstellen dat het tijdens het mountainbiken anders is, in het bos heb je net even minder rijwind en kan zo’n kraagje juist wel fijn zijn.

Ik moet wel wennen aan de kleur. Ik heb nog nooit een witte fietsbroek gehad. Het staat wel gaaf. Helemaal bij bruine benen. Ik vraag me alleen af hoe erg de broek zal doorschijnen na een fikse regenbui… dat test ik denk ik nog maar even niet uit…

Al met al is mudchick een leuk merk, het is wel gaaf dat er steeds meer verschillende kleding voor vrouwen komt. Het merk maakt ook hardloopkleding, misschien dat ik daar eens ga kijken of ze iets roze hebben ;)”

homepage-banner-2

Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.