Een fietsbroek voor vrouwen, met een plasrits. Ja, die bestaat. Het merk Endura kwam ermee. En omdat we ons niet konden voorstellen of dat wel wat was – zit zo’n rits niet in de weg en plast dat ding echt wel fijn? – heeft triatlete Maryvonne de Endura Wms FS260-damesfietsbroek voor ons getest.

 

Maryvonne: “Ik kreeg de broek per post en wilde hem direct testen. Dat kon, want ik had toch nog een training op mijn schema staan. Dus ben ik me snel gaan omkleden. Ik had niet meteen in de gaten wat voor broek het was. Toen ik de rits opmerkte, dacht ik even dat het een handig vakje was. Voor je sleutels bijvoorbeeld. Maar daarvoor was de rits te groot, misschien was het dan om extra ruimte te hebben? Maar dat leek me ook vreemd. En toen snapte ik het: het was een plasrits.

 

Omdat ik nooit met broeken met bretels rijd, zou ik daar zelf nooit opgekomen zijn. Ik kan altijd gewoon plassen, maar ik kan me voorstellen dat sommige vrouwen die met bretels rijden hier wel behoefte aan hebben.

Bij deze broek rits je een flap aan de achterkant weg en dan kan je zo in de berm hurken om te plassen. Dat is wel fijn want je zit niet helemaal naakt. Als je met je gezicht naar tegemoetkomend verkeer gaat zitten, dan bedekt de flap alles aan de voorkant, dus niemand ziet iets.
Het dichtritsen vond ik even spannend, ik wilde niet dat mijn huid tussen de rits zou komen, maar de broek schijnt zo te zijn gemaakt dat dat risico nihil is.

 

Ik vind het een mooie fietsbroek. De witte lijnen op de broek geven iets extra’s. Het schijnt dat de baan stof op de zijkant je spieren ondersteunen. En bretels zitten ook lekker. Omdat ik erg lang ben, maar wel een kleine maat heb, was ik bang dat de banden zouden snijden op mijn schouders, maar dat viel echt mee. Ik had nergens last van. Ik wist nooit waarom er broeken waren met van die banden, maar het schijnt te zijn omdat je broek en dus je zeem dan beter blijven zitten.
De zeem is lekker, daar was ik zelfs wel even lyrisch over.
De pijpjes van de broek vind ik wat aan de korte kant.  Tijdens het fietsen trokken ze een beetje op waardoor de broek schuurt in mijn lies.

In eerste instantie zou mijn keus niet op deze broek gevallen zijn. Nu ik het een keer heb kunnen testen ben ik van plan om vaker een broek te passen met bretels. Sowieso is deze broek juist erg handig doordat je je niet helemaal hoeft uit te kleden als je een sanitaire stop moet maken onderweg! Dus JA, ik zou ‘m kopen!”

 

Wms FS260-Pro Bibshort verkrijgbaar in de maten XS tot L. Prijs: € 90,-.

www.endura.co.uk

 

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.