Naast de standaard hardloopjasjes is er dit jaar van Pearl Izumi de Shrug, dat zijn hardloopmouwen, of eigenlijk een hardloopbolero. Ideaal voor dagen met wisselend weer of voor na je training. Rose was benieuwd naar dit kledingstuk en probeerde het uit.

Je zal mij niet snel zien sporten in een jasje of shirt met lange mouwen. Ik heb het niet zo snel koud en houd erg van het vrije gevoel van korte mouwen. Daarom stel ik de echte winterkleding zo lang mogelijk uit. Gisteren ging ik samen met Amber trainen langs de IJssel en voordat we daar waren zijn we drie keer terug naar huis gegaan: jasje aan, jasje uit, jasje mee of juist niet? We wisten het niet. En dat is precies de makke van het najaar en de zachte winters die we de afgelopen jaren gehad hebben. Omdat ik ook regelmatig trainingen geef, heb ik nog een kledingprobleem: ik ren een gedeelte met mijn hardlopers mee, maar sta ook regelmatig stil om te kijken hoe ze lopen. Voor mij is het dus helemaal belangrijk om warm genoeg gekleed te gaan zonder dat ik het bloedheet krijg als ik zelf wat doe.

Als ik met een jasje aan de deur uit ga, heb ik het meestal na een paar kilometer in mijn hand en aan het einde van mijn training – als ik rustig uitloop – trek ik het weer aan. Voor mij is het dus heel belangrijk dat een jasje klein is en ik het makkelijk mee kan nemen. Je begrijpt dat de kleine compacte shrug van Pearl Izumi voor mij een uitkomst is.
Het jasje is gemaakt van een wat dikker materiaal, het houdt geen wind tegen maar geeft wel warmte. De mouwen en kraag bedekken je armen, schouders en een stukje van je borst. Als je de rits helemaal dicht doet sluit de kraag vrij hoog, maar niet zo hoog dat het een colletje lijkt. De mouwen zijn lekker lang en vallen iets over mijn hand. Ze zitten niet stark, maar ook niet zo los dat ze wapperen.

IMG_20141103_135602Ik draag de shrug voor de eerste keer als ik ‘s avonds een Stoere Vrouwen training geef. We lopen in het donker langs de IJssel en er staat een lichte wind. Het is nog niet koud, maar fris kan je het wel noemen. We starten rustig en lopen de eerste kilometers in een tempo wat net wat hoger dan dribbelen ligt. Ik ben – mede om het windje – blij dat ik de shrug aan heb, anders had ik het echt wel fris gevonden.

Na een kilometer of wat voeren we het tempo op en al gauw is het jasje niet meer nodig. Ik trek het uit. Even houd ik het in mijn hand, maar dat vind ik irritant en bind het dus om mijn middel. Dat gaat erg makkelijk. In tegenstelling tot hele hardloopjasjes hoef ik deze niet op te rollen om te voorkomen dat het wapperen gaat. Ik bind het makkelijk en snel om en merk dat hele jasje niet meer op.
Als we na een uurtje trainen wat rustiger gaan uitlopen trek ik de shrug weer aan. De zachte stof voelt heerlijk behagelijk en een stuk finner dan al die gladde stofjes waar de meeste jasjes van gemaakt zijn.

Ik ben de om, de shrug is een must-have-item in mijn kledingkast, wat zowel voor hardlopers als fietsers handig is. Bij die laatste sport is de shrug helemaal handig, het zijn een soort armstukjes plus. Ideaal voor na een lange rit op een warmere herfst dag.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.