Vlak voordat Amber de Dam tot Dam ging lopen, kreeg ze te horen dat ze een paar schoenen mocht testen. Ze is een neutrale loper en heeft smalle voeten, daarom was zij de perfecte tester voor de Asics Cumulus, deze schoen wordt namelijk gemaakt in twee types: één voor de gewone voet en één voor de smalle voet. Rhodé nam de schoenen mee naar Amsterdam waar ze met Amber ging hardlopen. Ze wist nog niet waar ze op ging lopen. Hier is haar Asics Cumulus 16 review.

In 2013 heb ik mijn eerste hardloopschoen gekocht, die hebben mij trouw door de winter en door mijn eerste wedstrijden heen geholpen. En hoewel mijn eerste loopschoentjes nog lang niet zijn versleten, mocht ik alvast een nieuw paar testen!

In eerste instantie had ik een blind date met deze schoen. Op basis van mijn smalle leest en maat had Rose voor mij een optimale schoen voor mij geselecteerd.
Eerst zag ik een prachtige roze kleur, en neon gele trimwerken. En even dacht ik dat het dezelfde Asics Nimbus schoenen waren die Rhodé aan het testen was, maar ik zat er naast. Het was de Cumulus.

Het is een neutrale schoen voor haklanders. Oftewel hij heeft lekker veel demping aan de achterkant van de schoen en corrigeert je voet niet. De zool is zo gemaakt dat hij niet alleen dempt maar ook een goede afwikkeling bevordert. Die zool begeleidt de beweging een beetje.

Een belangrijk voordeel van de zool is dat hij dempt en steun geeft, maar dat hij niet te stijf is. Veel schoenen voor haklanders hebben dat vind ik.

Ik ben zelf meer een middenvoetloper die neigt naar de voorvoet, maar voor mijn langere trainingen is een schoen met meer demping wel fijn. Mijn loopjes zijn minimaal 5 kilometer (best kort) tot maximaal 20 kilometer, best ver! Hoe langer de loopjes, hoe meer last ik krijg van mijn middenvoetsbeentjes, die zijn heel makkelijk te kneuzen. Een dikke duurloop op een minimale schoen zoals Nike Free is leuk voor zo lang het duurt maar vraagt daarna een week herstel voor mijn voeten. De Cumulus geeft mijn voeten die irritatie niet, de druk die anders op mijn middenvoetsbeentjes terecht komt wordt geabsorbeerd door de zolen. Daarom is de Cumulus voor mij een hele betrouwbare optie.

Toen Rhodé me deze schoenen gaf en ik ze paste zaten ze meteen als gegoten. De Cumulus sluit goed aan en geeft me de steun die ik zoek. Ik kreeg een heleboel vertrouwen betreft deze blind date, een beetje de veters stellen, en besloot de Damloop te voltooien op deze schoen. Dat wordt meestal afgeraden omdat je een schoen moet inlopen, maar ik wist dat ik goed zat. En inderdaad ik kwam pijn- en blaarloos de finish over. Deze schoenen voelde lekker. Het was de beste schoendate ever!

Mijn enige minpuntje die ik kon vinden was dat de schoen snel nattig aanvoelt als je door hoog nat gras loopt. Dat is de keerzijde van de luchtdoorlatende lichtgewicht stof waar de schoen van gemaakt is.

Zal ik deze Cumulus kopen? Ja ik denk het wel, ik loop er lekker op. Samengevat is het dus een neutrale schoen voor haklanders die lekker dempt, omdat de cumulus in twee breedte maten te krijgen is, raad ik hem aan aan mensen die net als ik smallere voeten hebben.

Liefs Amber

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.