Trainer voor de Strong Sister Run

“Hoi! Ik ben Wieke en ik val gemiddeld binnen zeven minuten in slaap.” Hoe ik dat weet? Ik heb sinds kort een Fitbit. Dit is een activity tracker waarmee ik onder meer mijn slaapritme kan bijhouden. En natuurlijk veel meer mee, maar dat slapen vond ik gewoon leuk om te vertellen. Waarom een Fitbit en niet een ander merk? Deze kon ik toevallig bestellen via mijn werk.

Officieel is mijn nieuwe activity tracker een Fitbit Charge 2, maar ik noem haar ‘Effie’. Zoals het activity tracker al doet vermoeden, houdt ze mijn activiteit bij. Traplopen, het aantal stappen dat ik zet en de calorieën die ik verbrand. Ik vind het hartstikke leuk om te kunnen vertellen dat ik binnen zeven minuten in slaap val en dat ik in één week 40 trappen op ben gelopen (had ik zelf ook niet verwacht). Dat soort dingen doet het goed op feestjes. Maar wat ik echt wil weten, is hoe goed mijn conditie is en of ik vooruitgang boek met sporten. En krijg nou wat, dat kan Effie me ook laten zien!

Preventief Medisch Onderzoek

Ik heb een tijdje geleden een Preventief Medisch Onderzoek gehad. Gewoon voor de lol, eens kijken hoe het is met mijn algehele gezondheid. Daar hoorde ook een conditietest bij waar je een score voor kreeg. Mijn score was toen 31, wat betekende dat ik een redelijke conditie had. Ik geef toe, de categorie begon bij 30, maar daar hebben we het even niet over. Gisteren keek ik eens in de app van Effie en toen kwam ik ook iets tegen over mijn conditie. Op basis van mijn (rust)hartslag en hersteltijd na inspanning wist Effie me te vertellen dat mijn score op dit moment tussen de 35 en 39 ligt. Complimentjes kun je kwijt in de reacties onderaan deze pagina 😉

Natuurlijk heb ik Effie gekocht om te gebruiken tijdens het hardlopen. Maar ik heb nog geen zooltjes, dus ik mag nog niet (iets met mijn scheenbeen). Tot die tijd vermaak ik me met de verschillende badges die ik nog kan verdienen en ik doe mee aan vriendschappelijke challenges met een aantal dames uit de Facebookgroep van Stoere Vrouwen Sporten (en één man).

De nadelen

En nu… de nadelen…

Zo’n activity tracker is echt heel leuk, maar deze Fitbit heeft ook een paar nadelen. Tien minuten voor de grote wijzer op twaalf staat, gaat Effie trillen en vertelt ze me hoeveel stappen ik nog moet zetten om het doel van 250 per uur te halen. Ik heb een kantoorbaan, dus dit ‘restgetal’ is vaak hoger dan 200. Niet echt motiverend en een extra rondje koffie halen gaat het hem dan ook niet meer doen. Verder zit er een schermpje op waar ik een aantal gegevens op kan aflezen. Heel handig, mooi verlicht ook, maar dat kleine detail kan ’s nachts nog wel eens vervelend zijn. Het scherm gaat namelijk aan als je de beweging maakt alsof je op je horloge kijkt en er zit geen dimmer op. Ik heb Effie nu iets meer dan een week, maar ik heb mezelf al wel twintig keer verblind door me om te draaien in bed. Echt, een staande ovatie voor wie daar doorheen slaapt.

Of Effie me gaat helpen om een betere sporter te worden? Dat weet ik niet. Ik denk dat ik daar zelf meer invloed op heb dan een paars bandje om mijn pols. Maar ik vind het wel leuk om te zien dat ik vooruitgang boek en dat ik soms actiever ben dan ik denk. Had ik al gezegd dat ik vorige week 40 trappen op ben gelopen?

 

Vergeet ons niet te volgen op InstagramFacebook en YouTube voor leuke workoutvideos en vlogs. En natuurlijk onze Stoere Vrouwen Sporten Facebookgroep waar we elkaar motiveren, inspireren en onze eigen updates delen.

2 Comments
  1. Wat leuk dat je nu een fitbit hebt. Ik heb de fitbit charge hr nu bijna een jaar en ben er zeeeer blij mee. Ik slaap wel door het licht alleen als ik snachts wel eens wakker wordt verblind het felle groene licht van de hartslagmeter me. Ik ga echter over op een tomtom omdat de fitbit voor het hardlopen te kort komt. Veel plezier ermee.

  2. Volgens mij kun je het “automatisch aan gaan als je je pols draait” uitzetten!
    Ik ben er trouwens nog nooit wakker van geworden, maar heb een ouder model denk ik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.