Met de Garmin Forerunner 225 en diens opvolger de Garmin Forerunner 235 heeft Garmin nu ook een sporthorloge dat je activiteit én je hartslag meet zonder hartslagband. Een alles-in-één horloge. Perfect voor de hardloper met een doel, die traint op hartslag en inzicht wil in z’n dagelijkse beweging.

Dit sporthorloge kun je perfect de hele dag dragen, daar is hij zelfs voor bedoeld. Je slaap wordt geregistreerd, je stappen worden geteld en als je een rondje gaat rennen, ben je met twee drukken op de knop in de juiste modus. In je scherm zie je precies de informatie die je wilt: snelheid, afstand, de tijd, maar ook je hartslag. Ben je klaar met je rondje, dan kun je de activiteit via bluetooth direct doorzetten naar de Garmin app op je telefoon en alles terug zien in Garmin Connect.

 

Ik mocht het horloge vier weken testen, en droeg ‘m de hele dag. Ik vond het leuk om te zien hoe ik geslapen had, heel handig om te zien of ik een beetje aan m’n dagelijkse beweging kwam en gebruikte ‘m naast hardlopen, stiekem ook voor fietsen en zwemmen (want waterdicht). Dat ging prima, maar ik moest dan achteraf wel even de type van de activiteit wijzigen in de app. Een haardlooprondje met een snelheid van 25km/uur is niet echt geloofwaardig he? Dat kan allemaal in Garmin Connect, waar ik verliefd op ben geworden. Wat wordt al de informatie daar overzichtelijk en goed weergegeven!

Zo zie je onderstaand een paar beelden uit de app: een weekoverzicht van de stappen, een nacht slaap (waar je door de bewegingssensor precies terugziet hoe rustig/onrustig je slaapt) én een hardlooptraining. De informatie is duidelijk weergeven, je kunt makkelijk door van weekoverzichten naar de details van een activiteit. Het wijst zich allemaal vanzelf en de online omgeving van Garmin Connect is al net zo duidelijk.

Garmin_app

Uploaden van activiteiten kan niet alleen via bluethooth (van horloge naar app), maar ook via de USB-kabel. Daar laad je het horloge ook mee op. Iets wat gelukkig niet vaak hoeft- de accu gaat namelijk met gemak een week mee -moet je alleen niet de hele dag je GPS gebruiken. Die GPS trouwens, die wordt bij het starten van een activiteit altijd heel snel gevonden.

Een ander groot pluspunt van dit horloge vind ik de hartslagmeter op de pols. Geen gedoe met een band, en hij is bovenal erg nauwkeurig. Zodra ik een activiteit start gaat de hartslagmeting ook van start, en in principe wordt ook alleen dan de hartslag gemeten. Als ik echter wakker word en nieuwsgierig ben naar mijn hartslag, dan kan ik dat ook met een druk op de knop achterhalen.

Het enige echte nadeel is dat het horloge groot is en een beetje lomp. Dit is niet het horloge om te dragen op een chique feestje. Zelf vind ik het vooral jammer dat er geen fiets- en zwemopties op het horloge zitten. Maar goed, dat kun je een hardloophorloge natuurlijk ook niet kwalijk nemen. Dat ik dat jammer vind is denk ik vooral een groot compliment, want ik heb het horloge de vier weken dat ik hem testte, met veel plezier om gehad.

De 225 en 235 zijn nagenoeg gelijk. In het latere model heeft Garmin alleen een paar veranderingen doorgevoerd. Het verschil in prijs is wel groot. De 225 is 100 euro goedkoper, maar heeft niet die mooie mintgroene kleur.

garmin-forerunner-235

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.