Omdat ik een hardlooptrainingsgroep aan het opzetten ben, train ik mee met Start to Run. Ik kijk mee en leer van de trainer. Hoe je een groep traint en waar je bij hardlopers op moet letten. Ik ren steeds een stukje met deelneemsters mee en geef ze dan aanwijzingen. Hijgend en met een rood aangelopen hoofd vertelden ze me tijdens die stukjes allemaal hetzelfde. “Ik moet deze week echt een goede sport-BH kopen.”

En zo is het, als je gaat hardlopen maakt het niet zoveel uit als je in een oude trainingsbroek en een t-shirt begint. Wel belangrijk zijn een goed paar schoenen en dat stukje stof wat je borsten op hun plek houdt ook! Want niets is zo vervelend als hardlopen met een stel borsten dat alle kanten op vliegt.

Waarom een sport BH?

Het schijnt dat je borsten – als je sport – zo hard schudden dat het weefsel beschadigt. Hierdoor gaat de rek eruit en krijg je hangers. Tijdens sport is een gewone BH niet geschikt. Het materiaal is vaak te mooi en de ondersteuning is gemaakt voor dagelijks gebruik. Zoals wandelen, zitten staan en bukken. Niet voor een sprintje op een viaduct of een wedstrijd. Daarom zijn er speciale sport BH’s.

Lees ook: Kun je nu bijna niet meer ademen? Nou, dan zit ie hartstikke goed!

De sport BH’s van Craft

Wij mochten twee BH’s van Craft testen. De standaard sport BH en de bikebra. Craft ontwerpt haar sport BH’s zo dat je draagcomfort kan combineren met zware inspanning. Het materiaal is ademend en zacht. De ondersteuning is goed en de pasvorm is sportspecifiek. Het merk heeft een naast de standaard sport BH – die te gebruiken is sporten als lopen, tennis, fitness, hockey en rugby – ook een BH die gemaakt is voor wielrensters en triatletes. De bandjes van deze ‘bra’ zijn zo ontworpen dat ze niet knellen als je in de fietshouding zit. Ook zit de elastieken band die bij de standaard sport BH direct onder je borsten zit bij de fietsuitvoering net iets lager. Daardoor voel je hem minder zitten.

De bikebra favoriet

Ik dacht in de eerste instantie dat dat een beetje een marketingpraatje was. Ik droeg de gewone sport BH en was daar heel tevreden over. Goed het was soms even vechten om het strakke ding aan te krijgen, maar als ie zat dan hield ie de boel ook bij elkaar. De brede banden op de schouder en de brede achterkant snijden niet en de BH bleef zelfs met de heftigste training goed droog. Ik was zo tevreden met de Craft sport BH dat ik het een beetje onzin vond de Bikebra nog te testen.

Lees ook: Waarom een sport-BH met kleine borsten nodig is

Totdat ik van een gezamenlijke hardlooptraining op de racefiets naar huis ging en voelde hoe de brede banden van de standaard sport BH in de weg zaten en zelfs een beetje pijn deden. Het was niet zo erg dat ik niet meer kon fietsen, maar tijdens een tocht van een paar uur zou ik toch echt wel last krijgen. De volgende dag ben ik een stukje gaan fietsen met de bikebra en inderdaad, door de net iets andere pasvorm zit die een stuk lekkerder op de fiets. Daarna ben ik er mee gaan hardlopen en de bikebra doet ook dan zijn werk.

Voor iedereen?

Ik heb kleine borsten en een redelijk atletisch lijf, voor mij als multisporter is de bikebra een uitkomst en ik zal vanaf nu ook voor dat model kiezen. Voor vrouwen met grotere borsten denk ik niet dat de BH van Craft heel fijn is. Er zijn andere merken die veel meer steun bieden, zoals Shock Absorber. Dit merk hanteert standaard BH maten en heeft BH’s voor verschillende soorten en vormen sporters. Voor veel beginnende sporters of vrouwen die geen 30 meer zijn is Shock Absorber echt een fijn merk.

stoere vrouwen sporten fietskleding voor vrouwen

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.