Rhodé heeft de Mizuno Wave Enigma getest. Deze hardloopschoen, speciaal gemaakt voor langere afstanden is dit jaar new and improved uitgebracht. Zo is de pasvorm iets aangepast en de zool heeft zo’n vorm dat de afwikkeling van je voet nog soepeler gaat. Omdat Rhodé traint voor haar tweede marathon is dit misschien wel de perfecte schoen voor haar.
 
Ik heb nog al wat schoenen, zo heb ik deze zomer de Adidas Boost gekocht voor mijn intervaltrainingen en voor triathlons en kortere trainingen heb ik de Asics Noosa. Alleen mijn schoenen voor de lange trainingen waren ana vervanging toe, dus ik was maar wat blij dat ik de Enigma 4 mocht testen. Deze schoen is door Mizuno speciaal gemaakt voor het langere duurwerk. Hij is licht, zorgt voor de extra demping die je met lange trainingen nodig hebt, maar geeft ook energie terug, zo legt Mizuno me uit. En omdat ik aan het trainen ben voor mijn tweede halve marathon leek het mij precies de schoen die ik zocht.

 

Damesschoen voor lange afstanden

Ik vind het mooie schoenen, de kleuren zijn gaaf, maar ook lief. Ik heb veel blauwe, paarse en roze sportkleding, dus deze schoenen matchen goed. En de details op de schoen zijn ook leuk, ik vind dat belangrijk, omdat ik er toch vrolijk van word als ik mijn schoenen aan trek.
Toen ik ze aantrok zaten ze meteen goed, ik was even bang dat ze te klein zouden zijn, maar dat is niet het geval, ze lijken voor mijn voeten te zijn gemaakt zo lekker zitten ze. En dan moet je weten dat ik een beetje brede voeten heb. Veel damesschoenen zijn voor mij te smal.

IMG_20140821_113349

Soepele afwikkeling

Toen ik ging lopen was het tijdens de eerste kilometer even aftastten. Even liep ik te sloffen en was ik echt op zoek naar het goede gevoel, maar na een kilometer of wat was ik om. Deze schoenen lopen lekker. Ze dempen goed, maar lijken toch een soort actieve vering te hebben.
De zool die speciaal voor de goede afwikkeling ontwikkelt is, zorgt er ook echt voor dat ik dynamisch loop. Het ontwerp is zo gemaakt dat het afwikkelen geen extra energie kost en de energie die je bespaart kan je dus gebruiken voor de afstand of een mooie eindsprint.
De schoen zelf is niet extra snel, maar doordat je er zuinig op kan lopen heeft hij wel degelijk effect op de snelheid van mijn loop. Ik snap wel waarom deze schoen voor een lange duurtraining gemaakt is. Ze zitten heel relaxed en ik kom er goed op thuis.

 

Comfortable neutrale hardloopschoen

Ze zijn vooral comfortabel, niet zozeer snel alhoewel ik er wel een flink eindsprintje mee kan maken. Voor snelle lopen zijn andere schoenen geschikter.
Ik vind ook de steun die deze schoen geeft fijn. Dat is iets waar je bij kortere afstanden minder behoefte aan hebt, maar nu ik trainingen van anderhalf uur doe, ben ik wel blij met wat extra steun.
Ik vind dit inderdaad echt een schoen voor duurlopers. De schoen is voor de neutrale loper, maar iemand die zoals ik een beetje overproneert, kan er een zooltje in doen en zo toch lopen met deze schoen. Een aanrader als je net als ik voor een halve marathon gaat.

www.mizuno.eu

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.