Van oudsher is de ASICS Nimbus een degelijke schoen voor de wat zwaardere loper. De nieuwste versie is met z’n lichte gewicht, aangename demping en net wat extra steun de perfecte comfortschoen voor niet alleen de zwaardere loper, maar ook voor langeafstandslopers. Opvallend, deze neutrale schoen is zo gemaakt dat een loper met een beetje pronatie er heel goed op lopen kan. Dat is fijn, want de meeste correctieschoenen zitten wat stijf, zwaar en log aan de voet. Niet de nieuwe, neutrale ASICS Nimbus 18.

De Nimbus is zichtbaar veranderd over de jaren. De schoen ziet er sneller uit, minder grof en het materiaal is mooier en moderner. In een mooie kleur, die in de gehele schoen tot in de details is gebruikt. Het comfort is toegenomen en het gewicht van de schoen is wat lager dan eerdere versies. De schoen is verkrijgbaar in hele gave kleuren. Ik testte een stoere paarse.

Elk schoenenmerk heeft een eigen leest en eigen materiaal voor demping. ASICS gebruikt voor dit laatste een laag met gel. Bij eerdere modellen van de Nimbus viel het me op dat deze laag vooral rondom de hak zat. Hierdoor was het een heerlijke schoen voor de haklander, maar deed hij voor de middenvoetloper al een stuk minder. Voor een voorvoeter zoals ik, die altijd op de bal van haar voet landt, was de Nimbus niet comfortabel. In het voorste deel van de schoen zat nauwelijks demping en de Nimbus voelde bij elke stap keihard.

demping hardloopschoen
foto: Rose Mentink

Nu is dat anders. Bij het nieuwste model loopt de gellaag verder door en is de schoen overal wat comfortabeler. Ik voel het meteen. Als ik in een rustig tempo op mijn voorvoet loop, is het erg aangenaam. Land ik op mijn middenvoet, dan is het ook een stuk fijner dan voorheen. En verplaats ik mijn landing meer naar de hak? Dan voel ik meteen waar deze schoen voor gemaakt is. Niet alleen is het eerste contact met de grond heel aangenaam, ook lijkt de schoen me te dwingen mijn voet af te wikkelen voordat ik hem weer los van de grond trek. De haklanders beweging voelt met de Nimbus aan mijn voeten heel natuurlijk.

Ondanks dat de schoen zacht is en lekker dempt, zak ik er niet in weg. Ook geeft de bovenschoen me voldoende steun en blijft mijn enkel ook overeind. Hoe anders dan veel andere schoenen tegenwoordig. Bij sommige merken gaat de zachtheid van de zool ten koste van de kwaliteit van de schoen. Als loper zak je er in weg en wordt de beweging van je enkel alleen maar vergroot. Dit verhoogt het risico op blessures. Bij de nieuwe Nimbus niets van dat.

12916238_10153560005621687_4704532537256733801_o
foto: Rose Mentink

Toch heb ik een puntje van kritiek. Of eigenlijk een waarschuwing voor midden- en voorvoetlopers. Het valt me op dat de schoen als ik aanzet en op mijn voorvoet loop, bijdraagt aan de instabiliteit in mijn benen. Het lijkt alsof ik over de gellaag glijd. Deze beweging moet door mijn knieën worden opgevangen. Oppassen dus! Maar het is natuurlijk ook een schoen voor haklanders, hij is niet ontworpen op mijn manier van lopen. Toch wil ik voorvoeters en middenvoetlanders de tip geven even flink aan te zetten in deze schoen. Ervaar je een beetje instabiliteit? Laat deze schoen voor haklanders dan voor wat hij is. Of leer haklanden 😉

Asics Nimbus 18 €162,95

Liefs Rose

Stoere Vrouwen Sporten Shop

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.