Hardlopen in het donker. Dat doe je met een lichtje, voor je eigen veiligheid. Maar welk lichtje moet je hebben dan? Samen met de stoere vrouwen sporten hardloopgroep lopen wij met lichtjes van MKC en hebben ze tijdens de vele trainingen uitvoerig getest.

Toen ik begon met hardlopen was mijn rondje nog in het Amsterdamse Vondelpark of langs het water achter mijn huis in Amsterdam Zuid. Ik liep meestal op stoepen en fietspaden waar de auto’s niet konden komen. De straatverlichting in Amsterdam is erg goed en ik vond hardlopers die met van die hesjes liepen maar overdreven en noemde ze rennende kerstbomen. Hoe anders denk ik daar nu over, nu ik in Deventer woon. Het is hier veel donkerder. Vooral langs die wegen buiten de stad. Als ik op het stuk tussen mijn huis en het paard van Rhodé in ben, staan er geen lantaarnpalen langs het fietspad. Het zicht is daar minimaal. Lekker intiem als je in de nacht wilt lopen, maar ook gevaarlijk, want de omgeving ziet mij ook niet.

Wees zichtbaar met hardlooplampjes

Alle loopsters in onze hardloopgroep lopen met verlichting en we gebruiken vrijwel allemaal dezelfde twee modellen. Soms – als ik met de laatste loper meeloop – zie ik de hele groep van een afstandje en dat ziet er leuk uit: allemaal dansende lichtjes in verschillende kleuren. De lampjes die wij gebruiken zijn goed. Ze zitten lekker en geven een enorm fel licht. Veel beter dan die gele armbanden met een paar kleine rode ledjes erin.

>> Ken jij deze voordelen van hardlopen in de avond

De band die we eigenlijk allemaal om onze arm hebben is gemaakt van een wittig doorschijnend kunststof en daarin lijkt een soort lichtband te zitten. Als je hem aanzet verandert de hele band in een lamp die groen, blauw of rood licht geeft. Er zijn twee uitvoeringen: één die om je arm kan en de ander die om de hak van je schoen geklemd wordt. Soms als er een nieuwe loopster met ons mee gaat valt het ons op hoe goed onze lampjes zijn, wij vallen op en het reflecterende hesje van de nieuwe loopster niet. Daarom raden we aan iedereen ‘onze lampjes’ aan.

Hardloopverlichting armband

Maar… dan wel het model wat om je arm past en niet de hakklemmer. Dat ding is misschien leuk en voel je niet omdat hij om je schoen klemt. Maar bij ons valt hij er bij een stevige versnelling altijd af. We vermoeden dat dat komt doordat de hakklemmer ontworpen is op een mannenschoen en dat de hak van onze vrouwenschoenen net even te smal is. Op zich levert het in onze groep wel grappige momenten op hoor, want de laatste loper komt altijd met een paar lampjes aanzetten. Maar tof is het niet. Je wilt als je sport niet de hele tijd aan je lampje moeten denken.

>> Veiligheid, hardlopen in het donker

Daarom is mijn must buy lampjes tip de lichtarmband van MKC.  Deze is o.a. bij onze partner Futurumshop te koop. Op het eerste gezicht lijkt een bedrag van €19,95 wellicht wat hoog, maar die van mij gaat al twee jaar mee.

Liefs Rose

Zoals we al vertelden, is Futurumshop partner van Stoere Vrouwen Sporten. Dat betekent dat als je via de linkjes op onze site iets bij hen koopt, wij een klein percentage van het aankoopbedrag krijgen. Daar houden wij de site van draaiende. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, alle kleine beetje helpen ons echt!

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
  1. Deze lamp heb ik vorige maand aangeschaft bij Decathlon: http://www.decathlon.nl/run-light-id_8283426.html.
    Loop vaak in het buitengebied op plattelands weggetjes waar dus weinig lantaarnpalen staan. Deze lamp geeft zoveel licht dat je niet alleen opvalt, maar ook nog eens goed ziet waar je loopt! Wel zo prettig! 😉 Ook wel zo fijn.. tijdens het lopen voel je de lamp niet, je kunt hem goed strak om je middel doen, waardoor die niet “bungelt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.