Een beetje sport BH kost €50,-. Het is dus zonde er eentje te kopen die net niet past. Voor gewone BH’s kan je daarvoor naar een goede lingeriewinkel gaan. Een sport BH koop je in een sportwinkel. Daar heb je zelden het soort specialistische hulp als bij een lingeriewinkel. Al ware het omdat er veelal een man in de zaak staat. Daarom wat tips, zodat de met de juiste maat sport BH weer naar huis kunt.

Pijnlijke borsten

Sportende vrouwen hebben hun sport BH echt nodig, zelfs al hebben ze een kleine cup. Behalve dat het schudden niet goed is voor de elasticiteit van de huid van je borsten, kan sporten zonder beha ook pijn doen. Zo heeft de helft van de sportende vrouwen last van pijnlijke borsten tijdens en na het sporten. Deze pijn treft vooral vrouwen met grotere borsten. Waar de AA vrouwen maar 20% kans hebben op pijnlijke borsten, ligt dat bij maatje F een stuk hoger. De helft van de vrouwen met die maat heeft pijn tijdens het sporten.

Het model

Een goede sport BH houdt je borsten op z’n plaats, is gemaakt van materiaal wat droog blijft en heeft bandjes die niet gaan snijden. Er zijn sport BH’s die lijken op een hemdje en modellen die meer op de gewone BH lijken. De hemdjes of topjes-achtige BH’s werken goed bij kleine borsten. Je kunt ze kopen bij de H&M of bij een sportwinkel. De sport BH’s van de H&M gaan niet heel lang mee, maar ze zien er wel leuk uit. Wij gebruiken de vrolijk gekleurde sport BH van de H&M alleen tijdens die weken waarin onze borsten wat kleiner zijn of tijdens krachttraining. Voor de rest van onze trainingen hebben we iets serieuzere BH’s zoals de Craft bikebra of een Shock Absorber. Deze laatste is heel populair onder sportende vrouwen en is van het model dat meer op een gewone BH lijkt. Deze sport BH’s zijn perfect voor vrouwen met grotere borsten en te verkrijgen in veel meer maten dan alleen maar small, medium en large. De maten die deze sport BH’s hebben lopen gelijk aan de standaard BH maten. BH’s van dit model, geven vaak veel steun. Ze zijn te verkrijgen in verschillende sterktes en sommige modellen zelfs met een beugel. Wij letten er op de bh te kopen die bij qua sterkte onze sport past. Een rugbyvrouw heeft meer steun nodig dan een yogi.

Springen

De meeste vrouwen gaan als ze een sport BH kopen wat springen in het pashokje. Dat doen wij ook, even hardlopen op de plaats en wat naar voren hangen in de fietshouding en bewegen. Blijven ze zitten? Dan doet die BH in ieder geval haar werk.

Daarna steken we onze handen in de lucht, een sport BH hoort dan te blijven zitten en niet naar boven te trekken. Doet hij dat wel, dan is de band te wijd en zul je een maatje kleiner moeten nemen. De band mag ook niet zo in je rug snijden dat hij er helemaal induwt en kwabjes maakt.

Kun je nog ademhalen?

Je ademhaling is ook een goede indicatie, krijg je het benauwd van je BH, dan is dat het teken dat je de verkeerde maat hebt. Hij mag een beetje strak zitten, maar niet zo dat je hem bij elke adem teug tegen voelt werken. Als we bukken en onze handen op de grond zetten mag de bh ook niet snijden aan de voorkant, vooral als je fietst niet, want in de fietshouding kan je echt last krijgen van een snijdende bh.

Lees ook: Kun je nu bijna niet meer ademen? Nou, dan zit ie hartstikke goed!

Afwerking

Verder is de afwerking belangrijk. De sport BH hoort zacht te zijn. Tijdens het sporten transpireer je, je beweegt veel en je BH kan gaan schuren. En hoewel de irritatie van een snijdende sport BH niets is vergeleken de pijn van verzuring is het wel super irritant en niet nodig.

Past de hartslagmeter?

Tot slot kijken wij of onze hartslagmeter onder het randje van de BH past of we gaan voor een sport BH met ingebouwde hartslagband, want die bestaan ook.

Heb je al deze dingen gecheckt en zit je BH goed, dan kun je met een gerust hart naar de meneer van de winkel roepen dat hij perfect zit. Tijd om te sporten!

Liefs, Rose

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop of All4Running in dit stuk. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comCoolBlue, Decathlon en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Tegenwoordig koop je een sport-bh toch ook wel in een lingeriezaak? Zeker de grotere maten. Ik ga altijd naar Naron in Breda. Goede adviezen, ook voor sport-bh’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.