Koude voeten van het sporten, een beetje mountainbiker of hardloper kent het wel. Je komt thuis en de warme douche werkt wel, maar je lichaam blijft nog uren koud. Rose probeerde de Mule sloffen van The North Face en ontdekte de manier om weer warm te worden.

Eigenlijk zijn het basecamp sloffen voor als je in de bergen bent. Gemaakt van extra warm, maar vooral licht materiaal. Makkelijk mee te nemen voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, maar ook erg goed te doen voor in de auto direct na het mountainbiken of het rennen van een koude cross.

The North Face is bij het grote publiek bekend door de warme ‘slaapzakjassen’ met hun typische uiterlijk. Gevoerd met dons en doorgestikt zoals een slaapzak. Dat uiterlijk heeft deze slof ook. De bovenkant is gemaakt van hetzelfde materiaal als een The North Face jas en de zool is een soort standaard pantoffel. Zacht met van die antislipdingetjes er op.

Ik heb het niet snel koud en ben zo’n figuur dat liever een warme trui aantrekt dan de verwarming aanzet. Maar heb ik net een paar uur in de kou gefietst? Dan is alles anders. Is mijn lijf eenmaal koud, dan krijg ik het niet meer zomaar warm. En helemaal niet als ik moe van het fietsen ben. Daarom heb ik meestal wel warme sokken mee als ik ga mountainbiken aan de andere kant van het land. Dan heb ik zo snel mogelijk droge en warme voeten.

Warm, anti-slip: het zijn verrekte functionele sloffen

Precies dat doen deze sloffen ook en ondanks dat ze er echt belachelijk uitzien, zijn ze echt verrekte functioneel. Ik trek ze meteen na het sporten aan en doe ze niet eerder weer uit dan dat ik ga slapen. Door het dons zijn ze warmer dan gewone sokken en door het anti-slip spul op de zool glij ik ook minder snel uit. Ik heb in mijn huis een gelakte houten vloer en dat is best glad. Ik vind het fijne sloffen die lekker zitten.

Voor het najaar zijn ze te warm, het moet buiten echt koud zijn wil ik ze op gewone dagen ook aantrekken, maar voor na het sporten zijn ze heerlijk. Ik vind de kleuren leuk en vrolijk. De mijne zijn blauw met geel, maar ze zijn er ook in het paars en zwart. De slof is aan de binnenkant gemaakt van materiaal wat extra lekker zit met blote voeten. Ze zijn zacht. Tot slot zijn ze licht en klein te vervoeren, handig in een overvolle mountainbike tas.

Deze Mule sloffen van The North Face koop je o.a. bij onze partners Futurumshop (€50,-), maar in nog veel meer kleuren en varianten bij Bever (vanaf €49,95).

image

Wist je trouwens dat als je via de linkjes op onze site koopt, we daar bij veel winkels een kleine vergoeding voor krijgen? Wij krijgen dan een klein percentage van het aankoopbedrag, en daar houden wij de site van draaiende. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, alle kleine beetje helpen ons echt!

Liefs Rose


Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.