Sinds deze week is hij eindelijk te verkrijgen in de winkel: de Asics Super J 33. Deze ultra lichte schoen heeft een volledig flexibele zool met een lage hak. De schoen zelf is van een zacht materiaal wat als een slof om je voet valt en geen steun geeft. Het zachte materiaal is van een naadloos geweven materiaal met daarover heen een zachte kleurige kunststof laag. Wij lopen er al een paar maanden op en zijn verloren, we zijn verliefd op deze schoen!

De Asics gedachte

Steeds meer merken komen met een minimalistische schoen. Sinds een paar jaar zie je ook meer lopers die er voor gaan. Iedereen kent wel een loper met een setje Vibrams voor het natuurlijke gevoel. En met de komst van de Nike Free is de minimalistische schoen met de flexibele zool mainstream geworden. Deze merken onderling vergelijken zou praktisch onmogelijk zijn, want elk merk heeft net een ander idee van natural running en de minimalistische schoen. Het ene merk gaat voor een hele dunne zool zonder enige demping en het andere merk gaat voor een schoen die je op kan rollen en die een flexibel gevoel geeft. Asics gelooft in natural running, maar gaat met haar schoenen niet voor de barefoot beleving. Ze zetten het natuurlijke gevoel voorop, maar willen waar nodig nog wel de support bieden die een loper nodig heeft voor een goede afwikkeling. En bij de Super J hebben ze ingezet op een het lichtste materiaal.

 

Uiterlijk

De Super J is een schoen met een totaal ander uiterlijk dan de standaard Asics hardloopschoenen. De vorm en het materiaal doen een beetje denken aan een mix tussen een bowling- en een voetbalschoen, maar dan van ultra licht materiaal. De felle kleuren vallen op en de uit drie kleurvlakken bestaande zool is echt leuk. De damesschoen is in het roze, met geel en een soort groen. De herenschoen is met blauwtinten. Vrouwen met een wat grotere maat kunnen die ook nemen.

 

Loopervaring

Vanaf het eerste moment zitten deze schoenen zalig. Ik voel hoe de hak een stuk lager is dan bij ‘gewone’ hardloopschoenen. Ik ga op mijn tenen staan, beweeg mijn voeten en leun steeds op een ander gedeelte van mijn zool. De schoen voelt soepel alsof hij de beweging van mijn voet volgt.

Benieuwd naar het loopgevoel zet ik de eerste stappen. Even schrik ik. Er zit inderdaad een stuk minder demping in. Ik moet dus actief lopen en me bewust zijn van hoe ik mijn voeten neerzet. Geconcentreerd loop ik verder. Onder de spoorbrug door en dan over het klinkerpad. Daar valt het me op dat ik de ondergrond bijna kan voelen. Ligt er een steentje scheef dan heb ik zoveel contact met de weg dat ik de stand van mijn voet zo aanpas. Ik voel me één met het wegdek en één met de schoen.

>> Wat is beter: voorvoet of haklanding

Het waait een beetje en ik voel de lichte koude bries door de schoen bij mijn voet komen. Dat vind ik wel lekker, het geeft me nog meer het gevoel dat ik in contact met mijn omgeving sta. Sommige schoenen voelen zo zwaar, dik en warm dat ik meer het gevoel heb dat de schoen met mij loopt in plaats van andersom.

Ik ben een halfuurtje aan het lopen als ik merk dat ik heel lekker ga. Vanaf de eerste meters leek ik dat al te voelen, maar nu ik echt warm ben en goed draai voelen de Super J’s heel reactief. Net als mijn benen willen de schoenen ook voorwaarts. Ze zijn heel reactief en geven me het gevoel dat ze zo kort mogelijk op de grond willen zijn.

 

Hoe gebruik ik ze nu

De Super J is de schoen waar ik mijn snelle rondjes nu op loop. Voor een rustige training gebruik ik een wat langzamere schoen. Heb ik zin in een kort verfrissend rondje dan pak ik mijn Super J’s. Voor mij is het niet een schoen om dagelijks op te lopen. Ik houd er al niet van om elke training op dezelfde schoen te doen en wissel graag af. En de Super J is een schoen waarop ik onmogelijk rustig kan trainen. Ik wil vliegen als ik ze aan heb. Daarom gebruik ik ze maar eens in de week en loop ik er mee als ik aan de start sta van een loopje met tijdregistratie. Ik denk dat het een ideale schoen is voor lopers zoals ik, maar voor elke loper is het een goede toevoeging. Ik ben een voorvoet loper, maar een haklander is er ook wel bij gebaat om af en toe op zo’n snelle schoen als deze te lopen. Zo gebruik je je spieren een keer wat anders en train je je benen wat completer. Vooral als je demping gewend bent is de Super J een goede schoen om te trainen op je techniek. Op zo’n snelle minimale schoen ben je genoodzaakt aan je loopscholing te denken.

Liefs, Rose

p.s. de schoen is inmiddels niet meer in productie

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je ons heel makkelijk kunt supporten? Als je namelijk via de linkjes op onze site iets koopt bij onze partners, krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dat geldt bijvoorbeeld voor Futurumshop, Wiggle en Decathlon. Maar ook voor o.a. Bol.comCoolBlueFuturumshopDille & Kamille, fonQ, CoolBlue en Holland & Barrett. Van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site, waar je ook de uitgebreidere lijst van partners vind. Dankjewel alvast, alle kleine beetje helpen on
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
  1. Ik was al benieuwd naar deze schoen, ik zie hem steeds op jullie foto’s. Het klinkt als een erg fijne schoen voor wedstrijden en als ik intervallen ga doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.