Terwijl Rose haar polsen inmiddels vol heeft hangen met armbanden die haar activiteit registreren, is Tanja in de weer met apps. Op het moment heeft ze  ‘Moves’ als sportieve app op haar iPhone en meet zo al haar activiteit.

Tanja: “Tijdens het testen van de Argus iPhone app kwam ik enkele minpunten tegen die ik in een app onoverkomelijk vind. Het belangrijkste is het gebrek aan een goed totaal overzicht en ten tweede verwachtte de app te veel input van mij, terwijl ik er eigenlijk niks voor moet doen. Vind ik. Daarom heb ik nu de volgende app op mijn telefoon gezet.

Deze app – Moves heet hij – kost 2,69 en is voor iPhone 5S geoptimaliseerd. Dat wil zeggen, het werkt op een iphone 4 of 4S, maar het gaat niet zuinig om met je batterij. Bij mijn iPhone 5S vind ik het verbruik van de app verwaarloosbaar én ik krijg voor € 2,69 wel een heleboel leuke en bruikbare informatie.

Hoeveel stappen en kilometer heb ik vandaag gelopen? Deze slimme rakker wéét ook of dat gewoon wandelen is geweest, hardlopen, fietsen of een andere vorm van transport. En geeft een indicatie van mijn calorie verbruik, maar daar geloof ik niet in. Daarbij houdt hij een locatie vast als ik er langer dan een paar minuten ben geweest. Zonder dat ik er ook maar iets voor hoefde te doen, is Moves mijn activiteiten dagboek geworden. Ik kan achteraf alle locaties een naam geven en zo weet hij de volgende keer dus of ik thuis of bij de Albert Heijn ben of op mijn werk. Achteraf je route bekijken kan ook, en dat klopt globaal heel aardig. Echter als je op de fiets veel draaien en keren in je route hebt, dan wordt de meting een beetje minder accuraat. Al kloppen de eind afstanden nog goed in vergelijking met mijn Garmin.

Elke dag wordt weergegeven met een timeline van je locaties en activiteiten met een aparte samenvattingen van alles wat je lopend, rennend of fietsend hebt gedaan. En als je een nieuw afstands-record hebt gevestigd is Moves de eerste om je daarmee te feliciteren. Zo aardig. En ik betrap mezelf erop altijd de trap te nemen, de iPhone mee te nemen als ik de hond uit ga laten (weer stappen erbij) óf zelfs een paar bushaltes eerder uit te stappen voor een langere wandeling. Goed bezig!”

Nog even de voor- en nadelen:

+ geen extra gadget nodig
+ automatische herkenning en loggen van soort/lengte activiteit en locaties
+ timeline overzicht van je dagelijkse bezigheden
+ compatibel met veel andere apps die gegevens verzamelen om te analyseren

– gaat ten koste van batterij (geldt minder voor iPhone 5S)
– geen export of handige maand overzichten
– niet gratis

X Tanja

p.s. de app is sinds 31 augustus 2018 helaas niet meer actief. Een eventueel alternatief vind je in de Arc app

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.