Als we het deze weken toch over bewegen en een gezonde actieve levensstijl hebben, kunnen we woon-werkverkeer niet links laten liggen. Door op de fiets te gaan, beweeg je dagelijks toch net wat extra. Maar om op deze manier naar je werk te gaan heb je wel de juiste spullen nodig. Zoals een goede fiets, beschermende kleding en een prettige tas.
Daar gaan we binnenkort uitgebreid aandacht aan besteden, vandaag hebben we het over een goede tas. Dat is voor ons al het halve werk. Daarom kijken wij naar de Thule Chasm, die zowel voor woon-werk, als een wedstrijd of weekendje weg gemaakt lijkt te zijn.

 

Tassen van Thule

Bring your board, bring your bike, bring your ski’s, bring your love, bring your passion, bring your dreams…. bring your life! Dat zijn de woorden van het Zweedse bedrijf Thule. In 1942 besloten zij – een groepje sportieve en actieve avonturiers – tassen te gaan maken die je overal mee naar toe kon nemen. De tassen moesten sterk, handzaam en draagbaar zijn. Ze moesten precies zo zijn dat wij moderne mensen met gemak en comfort de natuur in konden gaan. Want helemaal vanuit de Zweedse gedachte: kan de mens niet leven zonder de natuur. Inmiddels maakt het bedrijf veel meer dan tassen en staan ze vooral bekend om hun fiets- en dakdragers. En ook hun fietstassen en speciale fietskarren om de kinderen in mee te nemen tijdens een fietstocht zijn populair bij sporties zoals wij. Maar goed, het blijft gewoon een tas en de vraag is of hij inderdaad zo makkelijk en fijn is zoals die Zweden zeggen.
weekendtas en rugtas in één

Sportieve tas met comfort

Omdat Rose nu al een tijdje met deze tas rondloopt is zij de aangewezen persoon om te vertellen wat ze ervan vindt:

“Mijn tas is de Chasm. Het model wat ik heb is de small daar past veertig liter in. De maten van de tas lopen op tot XL en daar past 130 liter in. Ik heb bewust voor dit formaat gekozen, omdat ik een grotere tas ook gewoon vol prop en dat wordt dan veel te zwaar. In dit model past genoeg. Meer dan genoeg zelfs, zoals mijn sportkleding als ik naar de gym ga, maar ook de kleren die ik meeneem als ik ga fietsen. Inclusief mijn helm! Maar ook mijn grote laptop past erin en zo kan ik hem meenemen als ik buiten de deur werk.

Deze tas onderscheidt zich van andere tassen door het model. Het is een soort weekendtas die op je rug past en is gemaakt van dat waterbestendige materiaal wat je vaker bij dit soort tassen ziet. De North Face gebruikt dat bijvoorbeeld ook en die fietscouriertassen die je veel ziet zijn ook van dit materiaal. De ritsen zijn stevig en aan de binnenkant heeft de tas één groot vak met een aantal kleine vakjes.
Opvallend is de opening. Bij de meeste rugtassen zit die bovenaan aan het smalle gedeelte van de tas. Je spullen komen dan op elkaar en om op de bodem van de tas te komen moet je graaien of de tas leeg halen. Weekendtassen hebben vaak zo’n rits in het midden. Deze loopt over de lengte waardoor je overal bij kunt, maar soms is het wat wringen om je spullen en in te krijgen en je mist het overzicht wat je bij een koffer hebt. De tas heeft een slimme opening die lijkt op de deksel van een koffer. Je ritst dus de bovenkant open en hebt de ruimte om je spullen er in te leggen of om in alle rust iets te vinden in je tas. Door deze opening past ook je laptop fijn boven op je kleren en haal je hem er snel uit. Wel zo handig als je gaat vliegen.
De tas heeft twee hengsels aan de zijkant waardoor je hem makkelijk in je hand kan dragen, maar ik gebruik ze al snel om over mijn schouder te dragen. Vooral als ik er wat minder in heb is dat een fijne manier. De rugbanden gebruik ik als hij echt vol en zwaar is. Het voordeel van die banden is dat ze lekker zacht zijn en ik ze kan verstellen, maar als ik ze niet gebruiken wil, kan ik ze er zo vanaf halen. Helaas brengt dat me wel bij het enige nadeel van de tas: die banden gaan soms los en ik ben er daardoor minder gerust op dat ik mijn computer in de tas kan doen. Wat nou als hij valt?
Ik zorg ervoor dat ik de banden check voordat ik mijn tas optil, maar eigenlijk had er een extra drukknoop voor de zekerheid mogen zitten.
Verder ben ik blij met mijn tas: Loop ik een wedstrijd, dan heb ik overzicht en dat geeft rust, ik maak me altijd al druk genoeg voor zo’n loopje.

IMG_20140724_112340 (1)En toen ik in Parijs was voor La Course, droeg ik ‘s avonds jurkjes, ‘s morgens sportkleding en ‘s middags gewone kleren en dat vijf dagen lang. Dat paste allemaal maar mooi in mijn tas en hij mocht mee als handbagage … dat zijn fijne momenten.”

www.thule.com

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.