Veel beginnende triatleten vragen zich af wat ze aan moeten doen of hoe ze kleding kunnen wisselen in het parc fermee. Het antwoord is een pak om mee te zwemmen, fietsen en rennen, ofwel een triathlonpak. Gemaakt van sneldrogend materiaal dat strak genoeg zit om niet te lubberen tijdens het zwemmen. Met zeem voor op de fiets, maar dan wel zo dun dat hij tijdens het hardlopen niet in de weg zit. Rose probeerde een triathlonpak van Pearl Izumi uit.

Het is een soort fietsbroek en hardloopshirt in één, of zoals Rose het zegt: een strakke lycra onesie met een rist aan de achterkant. Gemaakt van verschillende materialen. Op de benen en billen wat steviger, maar op de rug wat dunner, zodat je je warmte kwijt kan. De gekleurde stukken die aan de zijkant zitten, geven het verder zwarte pak een snel uiterlijk.

Omdat ik niet zo vaak aan triathlons meedoe heb ik besloten dit pak te testen tijdens training en mijn deelname aan de vrouwentriathlon. Zo heb ik er door de stad mee gerend, een avondje gefietst en samen met een stel andere Stoere Vrouwen in het water gelegen tijdens de triathlon in Beesd. Mijn aandachtspunten? Zit het lekker, houdt de zeem mijn zachtere delen blij en is hardlopen ook goed te doen met zo’n pak.

Dit is mijn tweede triathlonpak van Pearl Izumi, want ik vind ze echt fijn. Dat merk ik meteen bij het aantrekken. Het sluit goed aan, maar beperkt de beweging niet. Je hebt echt het gevoel iets aan te hebben. Dat is lekker, het pak omsluit een beetje. De stof en afwerking is fijn. Geen schurende randjes of naden. En de bijgeleverde sportbh is voor mijn cup ook goed. Voldoende steun en niet te strak. De rits gaat makkelijk open en dicht en is zo in het pak gezet dat ik er geen last van heb. Het valt me op hoe lekker ik er in zwem en hoe snel het pak opdroogt. Voor de meer getrainde bil is de zeem goed en doet hij wat hij doen moet, al zou ik er niet voor de lol een paar uur mee op de fiets gaan zitten. Mijn andere zemen doen net iets meer. Al met al vind ik het een gaaf pak en is het bijna jammer dat ik zo weinig triathlons doe.

Aangezien het een pak van 2015 is, kan je mijn pak niet meer kopen. Bij Futurumshop zijn er nog een paar damespakken te koop. Check ze snel, ze zijn in de uitverkoop! 

triathlonpak voor vrouwen

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
  1. Hey dat klinkt goed, nu heb Ik toevallig van de week eventjes gespiekt bij de futurumshop maar klopt het dat die maten zo anders zijn? Dat ik (163 en gewicht zo’n 63/65kg een L nodig heb? Dat als je dus zwaarder bent je geen trisuit kan aanschaffen? Heb de borst en taille nog niet eens opgemeten maar dacht laat maar eens even verder kijken enof informeren 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.