Never judge a juice by it’s color! Dat is misschien wel de belangrijkste les voor elke beginnende juicer. Groente en fruitsappen kunnen er soms smérig uit zien maar toch lekker smaken. Een sap met dadels bijvoorbeeld: poepie bruin, maar heerlijk van smaak.

 

Het sapje wat we vandaag volgens de recepten van Rhodé hebben gemaakt, is een beetje olijfgroen van kleur en lijkt echt naar groente te smaken, maar door de limoen en kiwi met munt smaakt hij meer als een zomerse limonade. De groenten die erin zitten zijn spinazie en wortelen. En zoals we gisteren al vertelden is spinazie een onvoorstelbaar gezonde groente. Het is de superfood die al ver voor de hype in de supermarkt lag. We zouden het eigenlijk wel veel vaker mogen eten.
Over wortelen horen we al ons hele leven dat ze goed voor je ogen zijn. Er zit namelijk beta-caroteen in deze oranje jongens, in je lichaam wordt dat omgezet in vitamine A en dat is dan weer goed voor je ogen. Maar wat ze precies doen? Ze zorgen ervoor dat je beter kan zien in het donker, dus heb je daar moeite mee? Eet – of drink – dan wat vaker wortels. Behalve goed voor je ogen, zijn wortels ook erg gezond voor je darmen en je krijgt er een mooie huid van.

 

Voor het recept van vandaag gebruikten we:

2 appels (of als je de blender gebruikt biologisch troebel appelsap)
1/2 middelgrote peen
1/2 limoen
1 kiwi
1 hand spinazie
klein handje muntblaadjes

De bereiding is makkelijk, even in de juicer of blender en je glas is zo gevuld. Voor het oog is het leuk de juice te toppen met wat munt en een schijfje limoen. Geniet van dag vier van de 10 dagen gezond uitdaging van Rhodé. En wil je de andere recepten proberen? Die vind je hier. 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.