10 dagen gezond met de sapjes van Rhodé… doordat we gisteren een dag vrij namen is dat veranderd in 5 dagen gezond een dagje pauze en weer 5 dagen gezond met de sapjes van Rhodé. Gelukkig slaat de sap van vandaag in als een bom, dus telt die voor twee.

Vandaag gebruiken we groene poeder, in ons geval is het gerstegras, maar tarwegras of een ander vreemdsoortig gezond poedertje mag ook. De gerstegras die wij gebruiken komt van De Tuinen. We kochten die omdat een lezeres via Twitter aan ons vroeg hoe je een sapje kon maken waarbij dit poeder lekker smaakt. In gerstegras zit chlorofyl en dat stofje schijnt allemaal foute stoffen uit ons lichaam te verwijderen. Stoffen zoals kwik, lood, cadmium. Het schijnt dat we daar tegenwoordig veel meer aan bloot staan. Verder is het goed voor je afweer en je huid. Vaker drinken dus, dat sap met gerstegras!

Ook gebruiken we een beetje gember. Voor sporters interessant omdat het onstekingremmend is en daardoor herstel bevordert. Daarbij is het verwarmend, voor dunne mensen die het snel koud hebben is het lekker om in thee of een sapje te stoppen.
We hebben een extra grote hoeveelheid gemaakt vandaag, zo kunnen we de hele dag door wat sap drinken. Maar dit recept is ook handig voor het hele gezin, let dan wel even op de hoeveelheid gember, kinderen houden er niet zo van.

 

De ingrediënten van vandaag zijn:

bleekselderij, drie stengels
appel of een klein glas troebel appelsap
limoen
klein stukje gember
flinke hoeveelheid wortelen, een halve kilo wel
twee tot drie sinaasappels

 

De limoen en sinaasappels kan je los uitpersen als je een blender gebruikt, maar het vruchtvlees eruit snijden en zo in de blender gooien kan ook. Verder is dit als je een blender gebruikt wel een sap wat vol vezels zit. Houd je daar niet zo van schenk het dan op met een zeefje. Maar vergeet niet dat vezeltjes gezond zijn en goed vullen. Wij houden er wel van.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.