Rhodé’s moeder maakte vroeger wel eens een über smeuïge kokoskoek met – logisch – veel kokos, bloem, suiker en wat appel. Laatst gooide Rhodé wat ingrediënten bij elkaar en zo waar… ze had de smaak van vroeger weer terug getoverd. Maarrr… wel met een gezonde twist! En super lekker ook nog eens.

Wat heb je nodig

  • 60 gram geraspte kokos
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (spelt of volkoren kan ook, maar dan wel met 2 tl bakpoeder)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 stevige appels waar van het klokhuis is verwijderd (ik gebruik Elstar)
  • 4 medjool dadels zonder pit
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

 

Hoe maak je het?

Je verwarmt de oven voor op 190 graden en bekleedt de cakevorm met bakpapier. De bananen, eieren en dadels pureer je en daarna voeg je de vanille en een snuf zout toe. De appels pureer je ook mee, maar niet te lang zodat de je lekkere stukjes door je baksel krijgt. Ik heb de schil er gewoon om laten zitten trouwens. Voordat je het mengsel in de cakevorm stort, schep je de kokos en het meel door het beslag. Na ongeveer 45 minuten is ie klaar. Let op, door de hoeveelheid vers fruit blijft je cake, brood, koek (hoe je het noemen wilt 😉 ) smeuïg. Twijfel je of ie gaar genoeg is? Steek er dan een satéprikker in. Komt de prikker er schoon uit, dan is ie klaar om opgegeten te worden. Tip: je kunt dit brood heel makkelijk in plakken snijden en per portie verpakt invriezen. Het is niet alleen lekker bij de koffie of thee, maar ook perfect voor of na een workout, enjoy!

lornah sportswear hardloopkleding

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.