“Meer groente eten! Meer groente eten! Dat moeten we doen! Maar hoe?” dat vraag ik me wel eens af. Ik ben gewoon niet zo’n keukenprinses. Een goede soep, dat lukt me wel. Lekkere pasta ook, maar groente? Ik mis de creativiteit om echt lekkere groente gerechten te maken. Maar ik merk wel dat ik me als ik meer groente eet een stuk beter voel. Vooral rauwe groente doen de truc voor mij en precies daarom ben ik de laatste weken druk aan het juicen en blenden. Dit zijn mijn favoriete sapjes recepten van het moment.

 

Waar ik voorheen vooral fruitsmoothies als ontbijt maakte, vul ik mijn glas nu ‘s middags met wortels, bleekselderij en komkommer. Dat doe ik bewust ‘s middags, want dat is het moment van de dag waarop ik zin krijg in een tussendoortje. Ik merk dat een groente sapje dan precies lekker is en me voldoende energie geeft tot het avondeten.

En weet je, groentesapjes zijn ook erg handig om die paar stuks groente die je nog over hebt van de dag ervoor alsnog te verwerken. Want weggooien? Daar houd ik niet van!

 

Mijn drie favoriete recepten van het moment zijn allemaal met appel als basis. Daarvoor kan je – als je een juicer hebt – verse appels gebruiken, maar een fles Flevosap werkt net zo goed.

 

wortel komkommer groente sap

Wortel-komkommer

Basis glas ¾ vol met appelsap

handje wortels

halve komkommer

Deze is extra lekker op een warme dag, want komkommer werkt verkoelend.

 

wortel bleekselderij groente sap
Wortel-bleekselderij

Basis glas ¾ vol met appelsap

handje wortels

twee stelen bleekselderij

 

bleekselderij komkommer sap

Bleekselderij-komkommer

Basis glas ¾ vol met appelsap

twee stelen bleekselderij

halve komkommer.
Schil de komkommer wel, de schil is niet zo lekker.

 

groente sap

 

Bleekselderij-spinazie.
Basis glas ¾ vol met appelsap

twee stelen bleekselderij

handje spinazie

Een andere lekkere optie is bevroren spinazie, zo is je drank lekker koel.

 

wortel nectarine sap

Wortel-nectarine

Basis glas ¾ vol met appelsap

handje wortels

een of twee nectarines
Dit is eigenlijk meer een fruitsapje, wat extra lekker is na het sporten.

 

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.