Dit is één van mijn favoriete smoothies die ik een tijd geleden vaak maakte, hij is lekker fris en doet het goed op een lente ochtend. Maar ook nu op zo’n crispy winter ochtend is hij lekker. Doordat er wat chili in zit heeft deze smoothie een bite en dat werkt verwarmend.

Wist je dat er in landen als Mexico veel pittiger wordt gegeten dan bij ons? Door het verwarmende effect van deze bite gaat je lichaamstemperatuur een beetje omhoog en ervaar je de warmte als aangenamer. Je innerlijke temperatuur past dan beter bij het zomerse weer.

Maar ook in de winter doet spicy eten en drinken het goed. Vooral na een lange duurtraining. Als je lichaam dan koud en moe is en gevoed wordt door de warmte van je voeding wordt je een beetje loom en kan je lekker ontspannen aan je herstel beginnen. Op de bank bijvoorbeeld met een goede film of een lekker boek.

Ik merk dat ik van selderij in mijn smoothies een mooiere huid krijg, hoe dat komt weet ik niet. Ik zal het eens uitzoeken. Maar voor nu, mijn recept, geniet ervan!

The Green Queen (2/3 glazen):

2 appels
1 selderij stengel
2 uitgeperste citroenen
2 zwarte boerenkool bladeren of normale boerenkool
1/2 komkommer´
1/2 rode chili zonder pitjes (super lekker!)
groot stuk gember
theelepel chlorella (optioneel)
water

Dit mag samen in de blender, en je smoothie is klaar!

Liefs, Joyce

Joyce deelt haar recepten op Instagram en Facebook. En zo nu en dan deelt ze wat met ons, die recepten vind je hier. Ben je zelf een keukenprinses en maak je heerlijk en gezond voedsel vertel het ons dan, wellicht kan je een bijdrage aan de site leveren.
Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen