Gezond eten, wat is dat eigenlijk? We lezen er veel over en komen er steeds meer achter dat het vooral niet te ingewikkeld moet zijn. Oud worden en gezond voeden doe je met veel beweging en zelfgemaakte gerechten met voedsel uit je eigen streek. Daarom lieten we Natasja voor haar recept van de week rondkijken in het gebied waar ze woont en lieten haar met een lokaal product koken. Het werden asperges.

Ik woon in Zeeland, maar dan wel op de grens met Noord Brabant. De twee producten van mijn streek zijn: mosselen en asperges. Mijn 1e keus was eigenlijk mosselen (of Mossels zoals de Zeeuwen zeggen), maar helaas is dat seizoen net ten einde.. geen mossel meer te vinden!

Dus gaan we maar voor het witte goud uit ‘t Brabantse land!

En jawel: daar was die uitdaging weer. Want ik wilde niet het traditionele gerecht van asperges met ham en ei eten. Daar zijn we hier niet zo verzot op zeg maar. Dus heb ik weer het internet afgespeurd en vond ik al gauw een lekker recept: ‘Roergebakken Asperges met kip’ gevonden op gezondetenmagazine.nl. Dit keer heb ik me wel aan de ingrediënten gehouden, maar totaal niet aan de bereidingswijze. Die heb ik even anders aangepakt.

Ik heb de volgende ingrediënten gebruik:

– 500 gram witte Asperges

– 3 el Olijfolie

– 425 gram Stoom-aardappels  van de AH met kruiden

– 50 ml. Balsamico

– 200 gram Gerookte kip

– zout/peper & Garlic/Chili kruiden

– 100 gram Rucola

– 3 el Walnoten/Pecannoten

Ik heb de Asperges schoon gemaakt en in stukken gesneden van ongeveer 2a3 cm en alvast beetgaar gekookt, omdat wij dit lekkerder vinden, ze moeten niet te hard zijn.

De krieltjes heb ik alvast bereid in de magnetron. De gerookte kip in reepjes gesneden en in een schaal gemengd met de balsamico, kruiden en een beetje olijfolie met basilicum.

Vervolgens heb ik eerst de aardappeltjes gebakken, daarna de kip en de asperges erbij gedaan en nog even roer-gebakken.

Op een bord gedaan en toen de rucola sla en de noten erdoorheen gedaan. Daarna gelijk opgediend.

Erg lekker en weer eens totaal iets anders dan de traditionele recepten die je meestal voorgeschoteld krijgt met Asperges. Aanradertje hoor!!

Daag je smaakpapillen uit en probeer eens wat anders!

Eet smakelijk

Liefs, Natas

5

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.