Stel je voor, je hebt net een ochtend gefietst in de bossen of bent terug van je duurtraining. Dan heb je honger! Wij vroegen Natasja om eens een lekkere hapjes maaltijd te maken voor op zo’n zondag middag. Haar idee? Een zalige lunch!

Fietsers eten pasta en hardlopers ook. Het vult en smaakt lekker na je training. Maar ik wilde wel een keer wat anders. iets waarbij ik lekker binnen kan zijn met het hele gezin en gezellig hapjes kunnen eten. Niet aan tafel, maar juist net wat meer ontspannen. Daarom dacht ik aan tapas, maar dan wel met een twist. Met wat inspiratie uit natuurlijk Spanje, maar ook Italië en voldoende voor een hele maaltijd.

Mijn gezin vocht om de laatste rösti-aardappelkoekjes, zo lekker vonden ze het! Of had ik gewoon te weinig gemaakt? Hoe dan ook, mijn inspiratie haalde ik deze keer bij Chicks Love Food. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven en – zoals altijd – gekozen voor iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Het is een compleet vegetarische variant geworden maar je kunt het natuurlijk zelf zo uitbreiden als je wilt.

Aardappel rösti-koekjes

Ingrediënten: vastkokende aardappelen, bosui, ei, kruiden naar eigen smaak (ik had peper, zout, kerrie en Italiaanse gedroogde kruiden) en geraspte kaas.

Hoe maak je ’t klaar? Rasp de aardappel in dunne sliertjes. Meng het ei en de kruiden door elkaar en roer de bosui en de geraspte aardappels er dan doorheen. Zorg wel dat je aardappels even goed uit laat lekken voordat je het mengt, want er komt erg veel vocht uit.

Daarna verhit je in een koekenpan olie of bakboter en maak je met twee eetlepels steeds soort koekjes. Deze bak je op een matig vuur aan beide kanten. Als ze bijna klaar zijn, doe je op de boven kant even een klein beetje geraspte kaas. Zodra dit gesmolten is zijn ze klaar om te serveren.

tapas8

Salade Caprese

Ingrediënten (en bereiden door alles bij elkaar in een kom te doen): tomaten, mozzarella, rucola, bosui, verse basilicum, olijfolie met basilicum en kruiden naar eigen smaak.

 

tapas6

Raw tomaten tapenade

Ingrediënten: tomaten, verse basilicum, knoflook, olijfolie met basilicum en kruiden naar eigen smaak.

Hoe maak je ’t klaar? Snijd de tomaten in grove stukken, hak de knoflook in grove stukken, pak 7-8 blaadjes basilicum. Doe dit allemaal bij elkaar samen met de olijfolie en de kruiden en pureer het tot een tapenade.

Mijn tapenade was in eerste instantie iets te vochtig, maar dat heb ik opgelost door het even in een zeef te gooien. Daarna was het perfect om op brood gegeten te worden. Super lekker om zelf te maken, echt een heerlijke smaak.

De gerechtjes heb ik geserveerd met een focaccia brood en wat lekkere kaasjes. Je kunt natuurlijk ook een ham en/of chorizo worsten erbij serveren. Of een schaaltje olijfjes. Be creative: je hebt al snel een feestje op tafel!

Eet smakelijk en liefs,
Natasja

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.