smoothie met blauwe bessen en kokos

Het schijnt dat vrouwen tegenwoordig de grootgebruikers van avocado’s zijn. We eten er zoveel van dat de vrucht haast niet aan te slepen is. Avocado is eengoede optie als je vegan eet. Op je brood, in een salade of zoals dit recept: een avocado smoothie!

Ook wij eten ons suf aan avocado, vinden we lekker. En – zo denken we – het is goed vooronze huid, die er gezonder uit zien door deze groene vrucht. Onze favoriete recept is deze van Joyce. Ee avocado smoothie met blauwe bessen. (lees verder onder afbeelding)

>>Instagram recept: de smoothie van Marike

Voor haar smoothie heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 1 rijpe avocado
  • handvol blauwe bessen (bevroren kan ook)
  • amandelmelk
    (lees verder onder afbeelding)
>>Recept: Framboos chocola smoothie

De uitvoering is simpel, je gooit alles in de blender, zet hem aan en giet de zachte, romige ontbijt smoothie in een glas. Om het geheel af te maken kan je een topping gebruiken van blauwe bessen en wat amandel schaafsel. Gekleurd rietje erin en je begint de dag alsof het feest is.

Gebruik je bevroren fruit? Dan doe je er goed aan de smoothie even te laten staan in de blender om op temperatuur te komen. Dan nog even kort blenden en je smoothie is niet zo koud.

Wist je dat avocado’s rijk aan vezels zijn? In een beetje goede avocado zit wel iets van 10 gram. En het zijn ook nog eens verschillende soorten vezels. De ene zorgt voor een betere darmwerking en de ander zorgt voor een vol gevoel

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.