Op het moment ben ik bezig met een detox. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar ik vind dat het erg meevalt. Ik doe namelijk geen je-mag-niks-eten-en-alleen-maar-citroenwater-drinken-detox, maar de 28-dagendetox van Jacqueline van Lieshout. Bij deze detox ga je niet ‘ontgiften’ door je lichaam leeg te maken, maar eet je 28 dagen alleen maar goede producten, zodat je lichaam zelf de kans krijgt om alles optimaal te laten functioneren.

Je kunt de detox zo uitgebreid maken als je wilt, maar praktisch betekent de detox voor mij dat ik vooral mijn voeding aanpas. Ik eet geen gluten, geen (toegevoegde) suikers, geen vlees, geen koeienzuivel (geit of schaap kan wel), geen alcohol, geen cafeïne en geen vlees (ik eet bijna nooit vlees, dus dat laatste telt niet echt). Wat er overblijft is meer dan genoeg om lekker te kunnen eten, geen honger te hebben én genoeg energie over te houden om te sporten.

Inmiddels ben ik al op dag 15 en het gaat best goed. Ik heb het niet helemaal volgehouden, omdat sociale bezigheden niet zo goed samengaan met detoxen… het is voor mij dus meer een doordeweekdetox geworden 🙂

Natuurlijk kun je de detox ook gewoon zien als een periode waarin je heel bewust bezig bent met wat je eet. (Die draai heb ik er dus maar aan gegeven… ;)) En daarnaast vind ik het ook leuk om de randjes van de detox op te zoeken. Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke mango-kwarktaart en het weekend ervoor bakte ik het bananenbrood hieronder. Helemaal detoxproof, maar wel zo lekker dat het een beetje ongezond voelt.

Het originele recept komt uit het bakboek van LEON, die smaakt natuurlijk net wel wat zoeter en meer als een traktatie, maar ik wil je mijn variant zeker niet afraden. Zelfs als je helemaal niet aan het detoxen bent! 😉

  • 175 gr havermeel (fijngemalen havermout)
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • zout
  • 75 gr kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 eieren
  • 350 gr rijpe banaan, geprakt
  • 75 gr (geiten)yoghurt
  • 6 medjouldadels, in stukjes
  • 50 gr pecannoten

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier

Meng in een kom het havermeel, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout.

Smelt de kokosolie en laat een beetje afkoelen. Klop dan de eieren los en voeg deze samen met het vanille-extract, de banaan, de dadels en de pecannoten toe aan de kokosolie. Roer goed.

Schenk het kokosoliemengsel bij het meel en schep alles door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 45 minuten bruin en gaar.

Laat afkoelen en geniet!

Ik hoor het graag als je ‘m gemaakt hebt!

Liefs,

Jeanine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.