Een lekkere cake, met fruit en zalige natuurlijke smaken. Noem on fiets wat lekkerder is dan dat. Rhodé bakte dit weekend een citroen bosbessen cake. Hier is haar recept.

Ergens halverwege het weekend ging bij Rose de telefoon. Of ze even naar buiten kwam want ze moest cake proeven.  Wat een bofkont is Rose toch met bakkoningin Rhodé als buurvrouw. Of ze de citroen bosbessen yoghurt cake wilde proeven? Natuurlijk! Heerlijk zacht is de cake, en de vanille… wat proef je die nog goed! Hoogste tijd om het recept ook met jullie te delen!

Lees ook: gezonde taart recept van Sanne

Dit is wat je nodig hebt voor de citroen bosbessencake

200 gram bloem met 2 tl bakpoeder of zelfrijzend bakmeel
snufje zout
170 gram yoghurt
200 gram suiker
3 eieren
2 tl citroenrasp en 1 el citroensap
1 tl vanille extract
50 gram zonnebloemolie
150 – 200 gram bosbessen

Lees ook: Recept: Chocolade tulband voor kerst

Bereiding cake met vers fruit

Je verwarmt de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Of smeer hem zorgvuldig in met boter om aanbakken te voorkomen.

Dan klop je de eieren met de suiker, citroen en vanille luchtig. Voeg de olie en yoghurt toe. Zeef de bloem, meel en zout terwijl je het er voorzichtig doorheen spatelt door je beslag. De bosbessen doe je er pas als laatste doorheen.

De hele massa stort je in een cakevorm en die zet je voor 55-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als je cake een beetje omhoog komt en lekker goudbruin wordt, pak je een houten prikkertje. Deze prik je in je cake. Blijft er niets aan plakken? Dan is je cake klaar. Laat hem niet meer te lang in de oven anders wordt het een droge cake.

Lees ook: Chocolade dromen van Rhodé

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.