De gezonde groene smoothie

Het achtste sapje van de tien! En weer een hele lekkere, bijna net zo lekker als die ene romige gezonde groene smoothie van twee dagen geleden. Want dat is wat we doen, we maken dagelijks een verse sap of smoothie en delen deze met jullie. Dat komt dor Rhodé, die had voordat ze op vakantie ging het plan dat wij maar 10 dagen gezond met sap moesten doen en gaf een boodschapenlijst en wat recepten.

We hebben nog twee sapjes te gaan en zien nu al uit naar het volgende recept. Waar we in het begin van Rhodé’s 10 dagen gezond uitdaging nog een beetje dachten dat het wat overdreven was, merken we nu dat we er echt van genieten. Z’n sap aan het einde van de dag, zo rond een uur of vier is echt een boost en neemt onze lekkere trek weg. Het resultaat is dus naast dat we meer groente en fruit eten ook dat we echt gezondere keuzes maken.

Voor deze groene groene smoothie gebruikten we:
¼ avocado
twee flinke handen spinazie
twee appels of een flinke scheut troebele appelsap
limoen
drie stengels bleekselderij

Bleekselderij geeft een lekkere smaak aan een smoothie of juice, een beetje een bite. Daar komt bij dat bleekselderij gezond is, het bevat veel vitamine k, wat goed is voor je botten, daarnaast is het rijk aan vezels en enorm caloriearm. Net als gember werkt het onstekingremmend en is het een antioxidant en ze zeggen dat het kanker kan helpen voorkomen, maar daar weten wij echt niet genoeg vanaf om dat te beweren.

Geniet van diet onvoorstelbaar gezonde sapje of eigenlijk ultiem groene groene smoothie, want door de avocado is hij wat romiger.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.