Tijdens de zomerweken staat Natasja geen moment stil. Haar werk als fotograaf brengt haar op festivals en sportevenementen. Haar leven als moeder stuurt haar op pad met het gezin. Gezonde en lekkere voeding tijdens drukke dagen, hoe doe zij dat?

Deze week geen gerecht maar mijn blik op een gezonde lunchbox. Dat is een lastige want die vult iedereen letterlijk en figuurlijk op zijn eigen manier in! En je kan zoveel kanten op.

Voor mij moet eten variatie hebben. Ik probeer niet altijd naar het standaard eten te grijpen maar probeer steeds wat anders. Dat hoeft niet gelijk lastig te betekenen, maar het vraagt zo nu en dan wel om wat creativiteit. Omdat ik het op dit moment erg druk heb, betekent het voor mij ook vooral dat ik er niet veel tijd in kan stoppen, maar dat is misschien ook wel fijn.

Ik vind dat je ‘s middags lekker en voedzaam moet eten. Die maaltijd helpt je door de dag. Eigenlijk doen ze het in Zuid Europa wel goed, hun lunch is uitgebreid en het avond eten een stuk kleiner. Hier in nederland kan dat niet, maar lekker en voedzaam gaat in de Hollandse lunchtrommel echt ook wel hoor. Je kan die twee dingen prima combineren.

Tegenwoordig kan je naast het standaard fruit (ook erg lekker) gemakkelijk snack tomaatjes of snack komkommers in je lunchbox stoppen. Makkelijk, gezond en erg lekker. Voor mij zijn die onmisbaar in mijn tas. Al is het maar doordat ik door mijn werk nooit weet waar ik ben en ik wel wat gezonds bij me wil hebben.

Ik heb vandaag voor twee varianten gekozen om mee te nemen in mijn lunchbox. Standaard: brood, en anders: wraps!

Mijn brood heb ik belegd met yogonaise, kaas, ham, komkommer en rucola. Simpel, snel en door de yogonaise ook lekker verfrissend en verrassender van smaak.

Op de wrap zit pittige hummus, kipfilet, komkommer, rucola en pijnboompitten. Ook snel klaargemaakt maar door de andere combinatie dan je misschien zou kiezen heeft het een verrassende twist.

Zo zie je maar, ‘t hoeft niet lastig te zijn om snel lekker te eten.

Natasja

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.