Eten met Dafne Schippers

De Nederlandse Dafne Schippers was al de snelste vrouw van Nederland en die van Europa, maar na gisteren is ze de op één na snelste van de wereld, want gisteren werd ze tweede op de honderd meter bij het WK in Beijing. Maar Dafne doet meer dan heel hard rennen.

Voor veel mensen is ze plotseling boven komen drijven en kon ze ineens heel goed sprinten. Dat is niet zo, Dafne doet al haar hele leven aan atletiek en had zich gespecialiseerd in de zevenkamp. Dat is een onderdeel waarbij verschillende onderdelen zoals o.a. kogelstoten en hordelopen aan bod komen. Dafne is hierdoor een heel compleet getrainde atleet. Dat zie je ook aan haar lichaam, het is prachtig gespierd. Maar vooral haar coordinatie is mooi, ze kan elk spiertje in haar lichaam perfect aansturen voor haar sport.
In haar trainingsprogramma voor de zevenkamp zat ook sprinttraining en Dafne was daar altijd al wel goed in. Net als op de andere onderdelen traint ze dus al haar hele leven op de sprint. Alleen heeft ze nu de keuze genomen om zich alleen nog maar op die sprint te richten. Ofwel Dafne doet al een lange tijd mee in de atletiektop, maar ze heeft net haar focus verplaatst en komt zo de sprinttop ineens binnen knallen.

Omdat onze Rose zelf aan het trainen is voor de sprint zijn wij natuurlijk erg benieuwd naar hoe Dafne traint, leeft en eet. Daar gaan wij zeker een keer achteraan, dat begrijp je wel. Maar een gedeelte van onze vraag over Dafne’s levensstijl is zo beantwoord, want Dafne kan naast dat ze ongenadig snel kan lopen ook erg leuk bloggen. Ze heeft samen met haar zus een website over eten. Daarop deelt ze de lekkere receptjes die ze maakt en vertelt ze over haar reizen en avonturen als atleet. Wat valt op als we op haar site kijken? Dafne weet wat lekker eten is! Ze laat zien dat je kan genieten terwijl je je sportlijf voedt en dat is voor ons een enorme inspiratie. Daarom moesten we dat met jullie delen.

Kijk snel even op haar site en geniet van de lekkere recepten, zoals ….

Choco Havermout balletjes 

Zoete aardappel Tortilla 

Parel CousCous salade 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.