We zitten bijna aan het einde van 10 dagen gezond met sapjes, de uitdaging die Rhodé voor ons bedacht. Zelf is ze op vakantie en heeft ons met haar plannetje maar mooi extra werk gegeven. En gisteren hadden we het te druk. Afspraken, trainen, werken en ‘s avonds nog een informatie bijeenkomst van de iRun die zaterdag begint. Tussen al die dingen door gooiden we snel een juice in elkaar, maar het recept hebben we niet gedeeld. Dat doen we vandaag pas.

Maar eh… wat zat er ook al weer in? In de juice van gisteren?

 

3 soorten groente en 2 soorten fruit in één glas en wel wortel, sinaasappel, paprika, avocado, appel en komkommer. Tenzij avocado een vrucht is…

De avocado kwam er op het laatste moment pas bij, we hadden nog een helft over van het heerlijke recept van gisteren. Er zitten twee sinaasappels in, een halve oranje paprika, in ons geval – omdat we geen juicer maar een blender hebben – een flink glas troebele appelsap, een flinke hand wortels en een halve komkommer.
Van de sinaasappels hebben we het sap uitgeperst, bij de paprika hebben we de pitjes eruit gehaald en er verder helemaal ingegooid en de komkommer hebben we wel even geschild. Bij een biologische komkommer hoeft dat niet overigens.

 

We drinken nu al 7 dagen sapjes en we vinden het heerlijk. Dat gezond met groente bevalt ons wel, vooral met juices, want we eten zo meer groente dan we in de gaten hebben. Al lijkt het soms wel een enorme klus om ze te maken. Wat dan – als we het hebben gedaan – reuze meevalt. Wat we wel hebben ontdekt is dat je net zo makkelijk een grote hoeveelheid kan maken om in een fles te doen. Zo kan je de hele dag sap drinken. Het is erg lekker om klaar te hebben staan als je net thuis komt van je training.
Een leuke optie voor onderweg is een fles met daarin ijsblokjes van sinaasappelsap. Je juice blijft koud en je voegt wat extra vitamines toe.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.