Rhodé heeft ons een opdracht gegeven, vlak voordat ze op vakantie ging. We moeten tien dagen lang verse sapjes maken en de recepten delen op de site. Een leuke uitdaging en we zitten inmiddels op dag twee. Gisteren zijn we met de eerste juice van 10 Dagen Gezond met sap begonnen. Dit was een pittige met bietjes als ingrediënt, maar de gember gaf ook wel een lekkere bite. Het sapje van vandaag is milder en makkelijker voor je smaak. Dit is het perfecte sapje voor op een warme dag. We vinden hem een beetje cocktail-achtig en wanen ons in Acapulco, maar dan wel gezond met sap in plaats van cocktails.

 

Recept voor appel meloen sap:

Appel
Meloen
Komkommer
Heb je een juicer? Was dan de komkommer en de appel. Een biologische komkommer kan je gewoon afspoelen, eentje die niet biologisch is kan je beter even schillen. Het schijnt dat de schil van komkommer veel van de bestrijdingsmiddelen die in de landbouw gebruikt worden vasthoudt.
De meloen ontdoe je even van de pitjes en de schil. Een meloenschil smaakt echt niet lekker namelijk! Wij hebben gekozen voor zo’n oranje meloen uit Frankrijk. In deze juice is het belangrijk een zoete meloen te kiezen, die smaakt lekker met de frissen smaak van appel.

Een juicer kan een appel met schil en pitjes aan, er komt dan lekker sap uit. Wist je dat je in het najaar zelf appels kunt plukken? Door het hele land zitten boerderijen waar dat kan. Appels plukken is een heel leuk uitje met je kinderen of neefje en nichtje. Dan zien ze waar het fruit vandaag komt wat ze eten én je bent lekker buiten. Dit jaar zijn de appels reuze lekker, ze hebben een goede zomer gehad.

 

Heb je een blender? Kies dan voor biologisch appelsap in plaats van een appel. Wij kopen ons sap bij de broodjeszaak in de straat. Dat is sap met appels uit de streek. Dat vinden we leuk, lokale appels, van lokale boeren. Misschien fietsen we de hele zomer wel langs die appeltjes.

 

Veel juice plezier, enne laat ons ook de foto’s van jullie sapjes zien hè. Hashtag #10dagengezond
En wist je al dat we op Facebook de Stoere Vrouwen Koken groep hebben gemaakt? Daar delen wij onze recepten, maar andere leden van de groep ook. Let’s talk food!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.