Onvoorstelbaar lekker: bananenbrood. Als tussendoortje, als eten op de fiets, voor na je training, maar ook als ontbijt. Rhodé had nog wat bananen liggen en ging dit weekend weer aan de slag. Ze kwam met twee choclade bananenbrood recepten.

Zaterdagavond tien uur, mijn vriendje zegt dat hij een berichtje van Rose heeft. Terwijl ik naar hem toe buig om het telefoonscherm te lezen wat hij voor me houdt, zie ik dat ik een gemiste oproep heb. Ik wil mijn telefoon pakken, maar kijk op. Hoor ik daar mijn naam nu buiten? Staat er iemand onder mijn raam te roepen? Ik loop naar het raam en een grote lach verschijnt op mijn gezicht. Buiten in de regen staan Astrid en Rose in hun sportkleren. Ik doe het raam open en voordat ik wat kan zeggen, roepen ze ‘Rhodé, heb je taart?’ in koor. Taart had ik niet, wel bananenbrood, want ik had die dag net in de keuken gestaan.

 

Recept voor chocolatechip bananabread

Bananen zijn mijn ultieme after workout eten. Ze vullen mijn suikers goed aan en geven me weer energie. Maar die dingen zitten ook bomvol andere goede stofjes. Zo schijnen ze bij te dragen aan je humeur, wel zo lekker in de winter. Ik heb altijd wel bananen in huis, die koop ik elke zaterdag op de markt. En aan het einde van de week, als die bananen al wat oud worden, bak ik er graag iets lekkers van en dit weekend probeerde ik het beste van twee werelden: bananenbrood met chocolatchips. Het recept is een variatie op een eerder recept van ‘Uit Paulines Keuken’ en goodness wat was het lekker!

Het recept is simpel, daar hou ik van. Je begint met het blenderen van 3 rijpe bananen, 4 medjool dadels, 3 eieren en 1 tl vanille extract. Vervolgens schep je 30 gr geraspte kokos, 125 gr pure chocolade in stukjes gehakt, 150 gr meel (tarwe, spelt, amandel), 2 tl bakpoeder, 2 tl gemberpoeder en een snuf zout door elkaar.

Je vermengt alles en giet het in een cakevorm. Deze plaats je 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

 

Recept voor eiwitrijke bananenbrownies

Je kan ook een brownie maken. Dit recept is iets anders. Ik gebruikte er eiwitpoeder voor, dat vind ik fijn omdat het me helpt bij mijn herstel na training. Deze brownies zijn dus allemaal voor mij en niet voor Astrid en Rose die onder mijn raam staan te roepen.

Voor de bananen brownie blender je 4 bananen, 2 eieren, 4 medjool dadels en 1 tl vanille extract. Dan schep je 30 gr cacao, 30 gr chocolade eiwitpoeder (of 15 gr extra cacao en 15 gr extra meel), 150 gr pure chocolade in stukjes gehakt, 140 gr meel (tarwe, spelt, amandel), 2 tl bakpoeder en een snuf zout door elkaar.

Ook hier vermeng je alles en giet je het in een cakevorm. Net als de chocolat chip-variant moet deze brownie 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Rhodé

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.