Gezonde taart recept van Sanne

Een gezonde taart. Bestaat dat echt? Altijd op zoek naar lekkere recepten kwam Rose op Instagram dit taartrecept tegen. Het leek haar onwijs lekker. Het recept is van Sanne en razend populair, misschien wel door de ingrediënten en het bereidingsgemak. Probeer het eens uit.

Wie heeft er nog een kookboek nodig als je al je lekkere recepten online kan vinden? Op Instagram en Pinterest staan de tofste gerechten. En het leuke is dat er steeds meer verschillende ingrediënten bij komen. Manieren om suiker te vervangen of lekkere vegan recepten. Het internet opent je keukenraam naar de culinaire uitspattingen van foodies from all over the world.

>>Probeer ook: Gezonde taart recept van Rose

Recept gezonde taart

Deze gezonde taart maken is eigenlijk nog makkelijker dan het recept voor een taart met suiker of een taart van de bakker. De mooie ingrediënten doen zelf hun werk al. Door de juiste smaken te combineren en de suikers van de natuur te benutten krijgen je de perfecte smaakbalans. Genieten maar!

>>Recept: gezonde tartalettes met havermout en vers fruit

Ingrediënten gezonde taart met vruchten

Voor deze taart van @sannevanderwillik heb je nodig:
* 1 liter volle yoghurt
* 12 dadels
* bevroren fruit (zo’n pakje uit de supermarkt)
* een handvol amandelen
* water
* 1 el honing

 

 

Bereidingswijze gezonde taart van Sanne

Laat een liter volle yoghurt zo’n twee uur in een schone theedoek uitlekken. Maal ondertussen een bakje amandelen fijn met de keukenmachine en voeg daar zo’n 15 gewelde dadels aan toe. Daarna kun je het bevroren fruit, samen met wat water en honing, inkoken om de jam te maken.

>>Recept: Vegan curry met aubergine en kikkererwten

De amandelen en dadels vormen samen de bodem. Deze kun je aandrukken in je bakvorm. Daarop schep je de uitgelekte yoghurt en strijkt het af met de uitgekookte vruchten. Zet het een nacht in de koelkast. Wij konden ons de volgende ochtend niet beheersen en namen meteen een stuk als ontbijt! Super simpel én lekker, deze taart.

 

Gezonde taart recept

 

Voor meer lekkere recepten kijk dan bij de categorie Recepten. Heb je zelf een mooi recept wat je delen wilt met de lezeressen van onze site? Laat het ons weten, we noemen je kanaal graag en delen je recept met liefde.

Veel smoothies, groentesappen, lekkere cakes en taarten! Zoals de zoete chocolade van Rhodé en deze zomerse taart met aardbei en citroen.

 

Liefs, Rose

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Rose
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

21 Comments
  1. @Margot: als je soep kunt opwarmen kun je dit ook: gewoon het fruit bevroren in een steelpannetje met dikke bodem, paar eetlepels water en als je het zoeter wil honing of suiker. Laten inkoken tot het een prutje is, et fini! 🙂

  2. Hi!

    Ziet er super lekker uit!
    Waar kan ik het recept wat uitgebreider vinden?
    Dat van de jam en yoghurt is te begrijpen, maar ben benieuwd hoe de bodem exact wordt gemaakt waardoor die stevig blijft en of je alles in één keer op elkaar kunt doen of eerst de bodem in de koelkast en later pas de yoghurt en op het laats het fruit.
    Ik hoor het graag! 🙂

  3. Gisteren gemaakt en vandaag van gesmuld!
    Ook goedgekeurd door visite die niet suikervrij gewend is en door kinderen!
    Echt een aanrader, lekker fris en toch echt een taartje.

    1. Heb je een compleet recept voor mij? Ik ben zeer benieuwd hoe die bodem nu precies in elkaar zit en of er nog iets met die yoghurt gedaan is……

  4. Inmiddels al wat wijzer, Pilou? Ben ook benieuwd en geen Instagram-account om te registreren en vragen te stellen. Kan de taart bij Sanne ook nergens vinden trouwens…

  5. Heb net de taart gemaakt. Super lekker. Heb 200 gram ongezouten en ongeroosterde amandelen (lidl tijdelijk?)gebruikt. En ong. 20 gewelde dadels (aldi). Eerst de amandelen in keukenmachine fijn gehakt en daarna de dadels. De dadels lijmen als t ware de boel aan elkaar. Als dit goed met elkaar gemengd is druk je hem met de achterkant van een lepel vast op de bodem vd taartvorm. Ik heb een liter volle kwark 2uur laten uitlekken in een theedoek maar volle yoghurt kan natuurlijk ook. Voor de topping heb ik een zak diepvries bosvruchten gebruikt (Lidl) 750 gram en dit ingekookt in een beetje water, goed blijven roeren en een beetje gezoet met honing. Naar eigen inzicht.
    Let op de kwark plakt aan de bodem dus verdeel hem eerst met een lepel grof over de bodem. De vruchtensaus heb ik eerst lsten afkoelen. Ik heb stiekem een klein beetje geproefd, jammie!! Laat m nu nog een paar uurtjes lekker koud worden in de koelkast!! Succes!!

  6. Hij staat hier nu in de koelkast voor vanavond, ben benieuwd!
    Bizar trouwens hoeveel water er dan nog uit yoghurt komt.
    Ik heb griekse yoghurt gebruikt trouwens, maar dat moet niet uitmaken toch?
    Dank voor het recept!

    Groetjes,
    Jantina

  7. Altijd zo jammer dat er met gluten, lactose en “gezondheid” rekening gehouden wordt…
    Een pinda/noot allergie is zoveel gevaarlijker dan gluten… (c.q levensbedreigend!).
    Ik heb met 2 gezinsleden met een met een pinda allergie en de ander een pinda-noot allergie altijd moeite met deze vorm van “gezond” voedsel.
    Niet omdat de amandelen in deze taart noten zijn (maar dit ook niet duidelijk niet zijn), maar om de mogelijke sporen van andere noten/ pinda (terzijde en wellicht ter info: een pinda is geen noot!!!!!). Ook in de dadels kunnen sporen zitten (meestal wordt op een pakje dadels geen enkele allergie info gegeven. Levenslink dus voor pinda/ noot allergen
    Gezond?? met noten? Voor mij dus heel duidelijk NOT! Levensbedreigend.
    En heel moeilijk.
    Pinda sporen kunnen, schrik niet, zelfs in een waterijsje zitten…om even aan te geven.
    Dus tja.. ik word met gemak heel erg moe sws al van alle semi-gezonde voedingsmiddelen, als het ook nog s over gluten- en lactose vrij gaat en dat heel blij vermeld wordt…denk ik: realiseert een foodblogger zich dan werkelijk niet het gevaar van pinda en noten??? NEE dus kennelijk.

    1. Hanneke, er zijn natuurlijk heel veel verschillende allergieen, zwemmen in het zwembad is voor het gros van de mensen gezond, voor mij niet omdat chloor een prikkel is voor mijn astma. Toch schrijven we dat zwemmen gezond is omdat het voor de gemiddelde mens zo is.
      Zo ook onze recepten, vervelend voor jou dat je een allergie hebt, jouw klachten zijn persoonlijk en wij zijn geen blog voor mensen met allergieen

  8. Wat ik mis is in het recept is de diameter van de (spring)vorm; de dadelnotenbodem ziet er zo dik uit dat ik me niet kan voorstellen dat het een reguliere springvorm is…: help?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.